بررسی و شناسایی دانش بومی در غرب ایران (مطالعه موردی: روستای پلنگان)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی جغرافیا و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: HAMYARCONF05_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 905
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید رحیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه محقق اردبیلی

سارا صادقی

دانشجوی دکتری باستان شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی

فرزاد فیضی

دانشجوی دکتری باستان شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

علم اتصاد یک علم اجتماعی است که در آن موضوع علم انسان، جامعه و ارتباط میان انسان و جامعه است. یکی از اهداف مهم علم اقتصاد در هر جامعه، کمک به تنیم مناسبات زندگی اقتصاد مردم بر اساس فرهنگ و بوم آن جامعه است. لذا توسعه اقتصاد با بومی سازی ضرورتی اجتناب ناپذیر است. این تحقیق از نوع کاربردی و روش انجام پژوه شتوصیفی- تحلیلی است. ابزار گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و روش میدانی صورت گرفته است. هدف از این پژوهش بررسی دانش بومی روستای پالنگان در غرب بوده است که یکی از مهمترین قطب های گردشگری در ایران شناخته شده است. نتایج پژوهش نشانگر این است که دانش بومی منطقه، نوع معماری، محیط زیست تاثیرات بسزایی بر اندیشه و فکر مردم ساکن روستا دارد که باعث خلق ابزار و سازوکاری هم برای مردمان آن منطقه و هم برای صادر کردن سازوکاری که با تکیه ر محیط زیست و با خلق وسایل بوم آورد باعث توسعهاقتصاد در آن منطقه شده است. به طور قطع می توان گفت که الگوی هرجامعه ای برای توسعه باید مبتنی بر بنیان های فکری و اندیشه و سازوکارهای آن منطقهاستوار باشد. نیروی انسانی مهمترین عامل د توسعه هر کشور و جمعیت هر جامعه و به منزله ثروت ملی آن جامعه محسوب می شود.

کلیدواژه ها

توسعه اقتصاد، دانش بومی، گردشگری، کردستان، روستای پالنگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.