تضمین کیفیت در آزمون غیر مخرب

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس ملی جوش و بازرسی و سومین کنفرانس ملی آزمایشهای غیر مخرب
  • کد COI اختصاصی: INCWI14_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 369
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین پوری رحیم

احسان جعفرپور

چکیده

بر اهمیت آزمون های غیرمخرب به عنوان ابزار کنترل کیفیت تضمین کیفیت در حوزه صنعت نمی توان بیش از حد تاکید نمود. با پیشرفت روزافزون پژوهش و فن آوری، حوزه آزمون های غیرمخرب روزبه روز گسترده تر و پیچیده تر شده است. پژوهش های نوآورانه در علم مواد و فن آوری الکترونیکی راه را برای الگوی جدید در فن آوری آزمون های غیر مخرب، بیش از پیش هموار نموده است. اگر چه فن آوری آزمون های غیرمخرب طی سال های اخیر پیشرفت نموده است، اما عامل انسانی در موفقیت های حوزه آزمون های غیرمخرب همچنان نقش اساسی را برعهده دارد. دو عامل اصلی وجود دارند که تضمین کیفیت در آزمون های غیر مخرب را تحت تاثیر قرار می دهند. نخست، مهارت و دانش اپراتورهای آزمون های غیر مخرب مهمترین عامل در تضمین نتایج معتبر آزمایش می باشد. دوم، دقت نظر مدیریت در عملیات آزمون های غیر مخرب نقش مهمی را در تضمین کیفیت کلی آزمون های غیرمخرب بازی می کند.وظایف مدیریت عبارتند از ایجاد سامانه مدیریت کیفیت متمرکز بر عملیات آزمون های غیر مخرب و تامین کلیه عناصر تضمین کیفیت که با آزمون های غیرمخرب در ارتباط می باشند. خواه عملیات آزمون های غیرمخرب به صورت سازمانی اجرا شود یا توسط یک پیمانکار، خودارزیابی دوره ای با مسئله زیر را مد نظر قرار دهد، چگونه مدیریت می تواند تضمین کیفیت در آزمون های غیر مخرب را ارزیابی نموده و آن را بهبود بخشد در این مقاله و بررسی سعی شده است که به سئوالات فوق پاسخ طی بررسی ها در چندین آزمایشگاه غیر مخربجواب داده گردد و برخی نمونه های عملی ارائه شده است تا از طریق آن برخی حوادث کیفی بالقوه منتج به نقایص پرهزینه و نقش اپراتور و مدیریت آزمون های غیرمخرب در پیشگیری از چنین حوادث کیفی شرح داده شود. همچنین درباره این موضوع که چگونه مدیریت می تواند با تامین عناصر تضمین کیفیت در آزمون های غیر مخرب آن را ارزیابی و بهبود بخشد، چند دستورالعمل راهنما ارائه شده است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.