مقایسه جوشکاری نقطه ای در اتصالات مشابه و غیر مشابه فولادهای پیشرفته استحکام بالای مارتنزیتی (AHSS)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس ملی جوش و بازرسی و سومین کنفرانس ملی آزمایشهای غیر مخرب
  • کد COI اختصاصی: INCWI14_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 483
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک قربانیان

دانشکده معدن و متالورژی دانشگاه صنعتی امیرکبیر (کارشناسی ارشد)

افشین زهدی

دانشکده معدن و متالورژی دانشگاه صنعتی امیر کبیر (کارشناسی)

مهدی رمضانی

دانشکده معدن و متالورژی دانشگاه صنعتی امیر کبیر (کارشناسی)

محمود رسولی

دانشکده معدن و متالورژی دانشگاه صنعتی امیر کبیر (کارشناسی)

سیدمحمد موسوی نظری

دانشکده معدن و متالورژی دانشگاه صنعتی امیر کبیر (کارشناسی)

مهسا نوروند

پیام نور تهران (کارشناسی)

چکیده

همزمان با تشدید بحران انرژی و مشکلات زیست محیطی، ذخیره سازی انرژی و ایمنی تبدیل به مهمترین بخش در صنعت شده است. همراه با بسیاری از عوامل در کاهش مصرف سوخت، کاهش وزن تاثیر گذار ترین عامل است. برای کاهش وزن خودرو و همچنین مصرف سوخت آن استفاده از فولادهای پیشرفته استحکام بالا (AHSS) روز به روز در حال افزایش است. همچنین برای رسیدن به این خواسته، سرمایه گذاری در بخش فولاد برای پیشرفت این صنعت نیز در حال افزایش است. فولادهای استحکام بالای متداول (HSS) به روش های انجماد و یا رسوب گذاری و یا بازیابی مجدد سخت می شوند در حالیکه فولادهای پیشرفته استحکام بالا (AHSS) به روش تغیر فاز سخت می شوند. ریزساختار حاصله ممکن است شامل مارتنزیت، بینیت و یا آستنیت باقیمانده باشد. جوش نقطه ای مقاومتی (RSW) روش اصلی برای اتصال ورقهای فلزی است. فرآیند جوشکاری مقاومتی نقطه ای برای اتصال لب روی لب ورقها بکار برده شده و یکی از فرآیندهای مقاومتی است. در پژوهش حاضر، جوش پذیری مقاومتی نقطه ای یک گرید از فولادهای پیشرفته مارتنزیتی مورد آزمایش قرار می گیرد. تاثیر جریان و زمان جوش روی مشخصه های میکروساختاری و ماکروساختاری جوش و رفتار مکانیکی جوش در تست کشش برش بررسی می شود. برای توصیف رفتار مکانیکی از ماکزیمم نیروی قابل تحمل، انرژی شکست و مود شکست استفاده می شود. ارتباط بین مشخصات ماکروساختاری، مشخصات ریزساختاری، پروفیل سختی و رفتار مکانیکی جوش مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

جوشکاری نقطه ای مقاومتی، جوش مشابه و غیر مشابه، فولادهای پیشرفته سخت شونده مارتنزیتی، خواص مکانیکی، مد شکست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.