اثر دمای پیشگرم بر ریزساختار، سختی، قابلیت چسبندگی و وضعیت ترک های سطحی در لایه روکش سخت پایه Fe- Cr - C

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس ملی جوش و بازرسی و سومین کنفرانس ملی آزمایشهای غیر مخرب
  • کد COI اختصاصی: INCWI14_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 459
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشدمهندسی مواد دانشگاه آزاداسلامی واحدکرج

حامد ثابت

استادیار گروه مهندسی مواد و متالوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

مهرداد عباسی

استادیار گروه مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

چکیده

در تحقیق حاضر لایه روکش سخت پایه Fe- Cr - C بر روی فولاد ساده کربنی 37St به روش جوشکاری الکترود دستی (SMAW) بصورت تک لایه بدون پیشگرم، با پیشگرم 200 درجه سانتیگراد و پیشگرم 400 درجه سانتیگراد رسوب داده شده است. نتایج آزمون مایع نافذ مشخص نمود که با افزایش دمای پیشگرم متوسط طول ترک عرضی کاهش می یابد. همچنین نتایج آنالیز شیمیایی مشخص نمود که ترکیب شیمیایی و سختی لایه های روکش سخت در حالت های مختلف با یکدیگر متفاوت بوده که علت آن ناشی از اثر درجه رقت جوشکاری و سرعت انجماد می باشد . به نحوی که حداکثر سختی سطح لایه روکش سخت (62HRC ) برای دمای پیشگرم 400 درجه سانتیگراد بدست آمد. نتایج حاصل از آزمون متالوگرافی و XRD نشان داد که ریز ساختار میکروسکوپی لایه های روکش سخت حاصل شامل کاربید های اولیه : Cr, Fe ) ,C ) و یوتکتیک , Cr, Fe ) , C ) + 7 می باشد که با با افزایش دمای پیشگرم کاربید های اولیه درشت تر شده و از درصد حجمی و تکنیک کاسته میشود.نتایج حاصل از آزمون خمش نشان داد که با افزایش دمای پیشگرم ، زاویه کنندگی لایه روکش سخت (از زیر لایه) که تعیین کننده میزان چسبندگی لایه رسوبی به زیر لایه می باشد افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

Fe- Cr - C ، روکش سخت ، دمای پیشگرم، ریزساختار، سختی، قابلیت چسبندگی ، ترک های سطحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.