کاربرد روشهای داده کاوی طبقه بندی اطلاعات ماشین اندازهگیر خط راه آهن در راستای توسعه شاخص کلی کیفیت خط راه آهن و بیان مدل پیشبینی شاخص کیفیت در آینده بر مبنای زنجیره مارکوف

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پیشرفتهای اخیر در مهندسی راه آهن
  • کد COI اختصاصی: ICRARE06_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 778
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدالیاس هاشمیان

دانشجوی دکتری راه و ترابری، دانشکده مهندسی عمران و محیطزیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

یوسف شفاهی

استاد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف

فریدون مقدس نژاد

استاد، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

در راه آهن سامانه مدیریت تعمیر و نگهداری خط آهن جهت بهینه کردن فعالیتها و کاهش هزینه های مرتبط با آنها مطالعه و پیادهسازی شده است. چنین سامانه هایی برای پیش بینی وضعیت آتی خرابی، از تکنیکهای مختلفی استفاده کرده اند. اولین گام برای حرکت در این راستا داشتن اطلاعات واقعی در طول زمان های متوالی و دوره ای است. این اطلاعات، نامنظمی های برداشت شده توسط ماشین های اندازه گیر در طول زمان هستند. علم داده و داده کاوی مهمترین بخش ایجاد تفاوت در نحوه نگرش نسبت به مسئله تعمیر و نگهداری خطوط راه آهن است. همچنین یک معیار ترکیبی از تمام نامنظمی های خط که به وسیله آن بتوان چگونگی کیفیت خط آهن را در قالب یک عدد کمی بیان نمود همواره مورد توجه پژوهشگران صنعت حمل ونقل ریلی بوده است. این نامنظمی ها نرخ زوال خط را افزایش می دهند. در مقاله حاضر با جمع آوری اطلاعات دستگاه اندازهگیری خط (EM120) در راه آهن ایران در سال های 1388 تا 1392 و تجزیه و تحلیل این اطلاعات به کمک طبقه بندی، خطوط در کلاس های مشخصی قرار گرفتند. پس از آن با در دست داشتن مقدار شاخص کیفیت خط برای تمام کلاس های خطوط راه آهن ایران، مدل پیش بینی بر مبنای زنجیره مارکوف ارائه گردید. در نهایت مدل حاضر با استفاده از شاخص کیفیت خط ذکر گردیده با سایر مدل های پیش بینی مورد مقایسه قرار داده و نتیجه این چنین حاصل شد که مدل حاضر قابلیت بهتری در پیش بینی شاخص کیفیت و کلاس وضعیت خط در آینده دارد.

کلیدواژه ها

ماشین اندازه گیر ، طبقه بندی، شاخص کیفیت، داده کاوی، مارکوف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.