حضور هوشیارانه بستگان درجه یک بیماران ضربه مغزی بستری در بخش های مراقبت ویژه یک مطالعه کیفی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش ملی ارتقا سلامت فرد،خانواده و جامعه
  • کد COI اختصاصی: CHRC01_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 289
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه سلمانی

استادیار، مرکز تحقیقات توسعه علوم پرستاری و مامایی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

چکیده

مقدمه یکی از مهم ترین جنبه های تجربه خانواده های بخش مراقبت ویژه تلاش برای حفظ تماس با بیمار بوسیله ملاقات و حضور بر بالین بیمارمی باشد که این امر باعث نگرانی خانواده گردیده است. این مطالعه با هدف کشف معنای حضور هوشیارانه خانواده های بیماران ضربه مغزیکه در امر مراقبت از بیمار در بخش های مراقبت ویژه حضورداشته اند انجام شده است.روش مطالعه حاضر یک مطالعه کیفی به روش تحلیل محتوای قراردادی می باشد. 30 نفر از اعضاء درجه یک خانواده بیماران ضربهمغزی به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و پس از رعایت ملاحظات اخلاقی مورد مصاحبه عمیق، بدون ساختار و چهره به چهرهقرار گرفتند. داده های به دست امده پس از ضبط و نسخه برداری به روش تماتیک آنالیز مورد تحلیل قرار گرفت.یافته ها طی بررسی و تحلیل داده ها یک درونمایه اصلی (حضور هوشیارانه و امیدوارانه) و 3 طبقه احساس درک حضور، احساس خوش بینیو منابع حمایتی پدیدار گشت.نتیجه گیری یافته های مطالعه نشان داد که حضور هوشیارانه و امیدوارانه راهی است که به وسیله آن خانواده ضمن تماس نزدیک با بیماروضعیت بیمار را از نظر تغییرات حرکتی، فیزیولوژیک و روحی روانی مورد بررسی قرار داده و پیشرفت و بهبودی بیمار را مشاهده و با روزهایقبل مقایسه می نماید و با تغییر علائم و نشانه های رفتاری در بیمار امید و انگیزه مراقبت در وی افزایش می یابد. همچنین خانواده در طولملاقات با بیمار از منابع حمایتی درونی (مذهب و اعتقادات مذهبی) و حمایت بیرونی (حمایت توسط پرسنل بخش) نیرو و قدرت می گیرد. لذاپیشنهاد می گردد که جهت حضور همه جانبه خانواده بر بالین بیمار تغییراتی درسیاست های ملاقات در بخش های مراقبت ویژه صورت گیرد.

کلیدواژه ها

اعضاء نزدیک خانواده، تجارب خانواده، حضور هوشیارانه، ملاقات، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.