شناسایی و اولویت بندی عوامل انتخاب تامین کنندگان در بازارهای جهانی با توجه به شاخص های ریسک درون ایران (مطالعه موردی شهرستان بوشهر)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش در مدیریت، اقتصاد و توسعه
  • کد COI اختصاصی: ICMET05_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 408
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی خوبیان

مدرس گروه مدیریت و حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه

حسن بشی

کارشناس ارشد HSE سازمان منطقه ویژه اقتصادی انژی پارس و دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی

چکیده

بسیاری از شرکت های معتبر، برخی یا تمام فعالیت های خود را برای برونسپاری به آن دسته از کشورهای خارجی واگذار کردند که بهعلت دسترسی به مواد اولیه و همچنین هزینه دستمزد کمتر، بتوانند از مزیت های رقابتی آن سود بردند اما باید مزایای انتقال فعالیت هابه خارج از کشور آنقدر زیاد باشد که بتواند ریسک های مزبور را جبران کند تا این نوع فعالیت مقرون به صرفه باشد. بنابراین هدفاز انجام این تحقیق شناسایی و اولویت بندی عوامل انتخاب تامین کنندگان در بازارهای جهانی با توجه به شاخص های ریسک درونایران از طریق AHP فازی می باشد. پژوهش حاضر از نظر هدف ، کاربردی و از نظر گرداوری اطلاعات از نوع تحقیقات توصیفی پیمایشی است. نمونه هدف این مطالعه کلیه خبرگان صنعت و دانشگاهی تشکیل می دهند که حداقل 5 سال سابقه تخصصی درزمینه تحقیق داشته و رشته تحصیلی آن ها نیز مرتبط با موضوع تحقیق باشند. از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد. تعدادخبرگان 6 نفر بودند و حدالق 12 مصاحبه و پرسشنامه مقایسات زوجی در میان خبرگان تحقیق توزیع و جمع آوری شد. که بااستفاده از نرم افزار اکسل و مدل AHP فازی اولویت بندی شدند. همچنین زیر معیارهای تعریف شده به ترتیب الویت عبارتست از ریسک های عرضه ، ریسک های تقاضا، ریسک های زیر ساخت، ریسک های فاجعه آمیز و ریسک های مقرراتی و محیطی.

کلیدواژه ها

شاخص های ریسک، منطق فازی، AHP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.