ارزیابی روایی و پایایی نسخه ایرانی پرسشنامه کیفیت زندگی بازماندگان سرطان (QLACS)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش سراسری ارتقاء سلامت زنان
  • کد COI اختصاصی: CWHP01_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 836
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا فتح اللهی دهکردی

مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران

زیبا فرج زادگان

دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

زمینه و هدف: کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان بعد ازمراحل تشخیص و درمان از اهمیت زیادی برخوردار است. اینمطالعه ویژگی های نسخه فارسی پرسشنامه QLACS را در میان بازماندگاه کوتاه مدت سرطان پستان از طریق بررسی روایی و پایایی پرسشنامه QLACS بررسی می کند. روش اجرا: پرسشنامه QLACS به زبان فارسی ترجمه شد. روایی صوری و محتوای پرسشنامه از طریق گروه متخصصین از طریق روش تاثیر آیتم، نسبت و شاخص روایی محتوا ارزیابی شد. در مرحله بعد پرسشنامه توسط 150 زن با تشخیصسرطان پستان طی 1.5-5 سال قبل از انجام این مطالعه تکمیل شد. آنالیز فاکتور اکتشافی برای ارزیابی فاکتورها انجلم شد. پایایی با استفاده از آلفای کرونباخ تعیین گردید.نتایج: 37 سوال که دارای نمره تاثیر آیتم بیش از 1.5 ، نسبت روایی محتوای بیش از 0.99 و شاخص روایی مناسب بودندبرای آنالیز فاکتور اکتشافی انتخاب شدند. آنالیز فاکتور اکتشافی با استفاده از 10varimax rotation فاکتور شناسایی کرد که 75.8% کل واریانس را شامل می شد. آلفای کرونباخ همه فاکتورها بیش از 0.7 بود. بحث و نتیجه گیری: ما نتیجه گرفتیم که نسخه فارسی پرسشنامه QLACS ویژگی های مناسبی برای ارزیابی کیفیت زندگی در میان بازماندگاه کوتاه مدت ایرانی سرطان پستان دارد.

کلیدواژه ها

؛QLACS، پرسشنامه، بازمانده سرطان، کیفیت زندگی، روایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.