توسعه مهارت تفکر سیستمی: تاکید بر مهارت های شناختی- رفتاری
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تفکر سیستمی در عمل
- کد COI اختصاصی: STINP01_066
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 825
نویسندگان
استادیار گروه مدیریت دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجوی دکتری مدیریت رفتار سازمانی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
تفکر سیستمی به عنوان یکی از هشت مهارت حیاتی اندیشیدن معرفی شده است که به مشاهده یک پدیده به صورت یک کل تاکید دارد. هدف پژوهش حاضر مطالعه ادبیات در خصوص مهارت تفکر سیستمی و راهکارهای توسعه و ارزیابی آن با رویکردی رفتاری است. در حقیقت این مقاله تلاش دارد بر جنبه های شناختی- رفتاری تفکر سیستمی (در مقابل جنبه های ابزاری آن) تاکید نموده و مهارت تفکر سیستمی را به عنوان مهارتی نرم و متشکل از کسب بینش و کاربرد بینش به صورت توامان در نظر گرفته و به دنبال راهکارهایی جهت توسعه این مهارت باشد. به این منظور مطالعه ای مروری متشکل از مرور سیستماتیک و مرور انتقادی بر ادبیات توسعه مهارت تفکر سیستمی انجام شد. نتایج حاصل از تحلیل محتوای ادبیات پژوهش نشان داد در کنار این که چه در داخل کشور و چه در خارج کشور، کمتر به تفکر سیستمی با رویکرد مطرح شده، پرداخته شده است؛ بخش عمده ای از الگوهای موجود توسعه تفکر سیستمی آن را متشکل از ابعاد شناختی، ابعاد رفتاری و ابعاد ساختاری دانسته اند. در حقیقت این پژوهش ها نیز در تبیین و توسعه مهارت تفکر سیستمی آن را دارای جنبه های شناختی و رفتاری و به عنوان نوعی مهارت تفکر مورد نیاز همگان دیده اند تا اینکه تفکر سیستمی را صرفا به عنوان ابزاری جهت مدل سازی و شبیه سازی و یا ابزاری کمی جهت حل مسائل و صرفا مورد نیاز متخصصان سیستمی بدانند.کلیدواژه ها
توسعه تفکر سیستمی، مهارت شناختی رفتاری، مطالعه مروری.مقالات مرتبط جدید
- تبیین نوجوانی ومبانی روان شناسی هویت
- بررسی شروط ضمن عقد از دیدگاه خانواده درمانی
- پیش بینی هویت دینی فرزندان بر اساس سلامتخانواده و عمل به باورهای دینی والدین
- پیش بینی بی ثباتی ازدواج بر اساس الگوهای ارتباطی،رفتارهای کنترل گرایانه و چشم انداز زمان
- اثربخشی آموزش حل مسئله بر نشاط ذهنی وبهزیستی روان شناختی فرزندان طلاق
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.