تاثیر تعاملات پلیس ایران و عراق بر توسعه گردشگری مذهبی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم انسانی،اجتماعی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: HSLCONF02_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 478
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا دهشیری

دانشیار علوم سیاسی، دانشکده روابط بین المل

محمدرضا بهارلو

کارشناس ارشد روابط بین الملل، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

هدف: موضوع گردشگری مذهبی، از جمله مبانی است که به کررات توسط دانشگاهیان، محققان، مجریان امور مورد استفاده قرار گرفته است اما تا به حال کسی به دنبال شفاف سازی و نمایان سازی واقعیت مورد انتظار از این واژه نبوده است. این تحقیق با هدف بررسی تاثیر تعاملات پلیس ایران و عراق بر توسعه گردشگری مذهبی میباشد.روش: یک فرضیه اصلی و سه فرضیه فرعی در این تحقیق بکار برده شده است. پژوهش حاضر برمبنای هدف، کاربردی و بر مبنای روش در زمره پژوهشهای آمیخته (کیفی و کمی) است. این پژوهش در بین نیروهای امنیتی ایرانی و عراقی انجام گرفته است و کلیه نیروهای امنیتی ایرانی و عراقی جامعه آماری این پژوهش را تشکیل دادهاند که با توجه به ایامی عادی و غیرمناسبتی در بازه زمانی تحقیق که پنج ماه نخست سال 1398 میباشد حدود 130 نیروی ایرانی و 130 نیروی عراقی میباشند لذا با استفاده از فرمول کوکران 97 نیروی امنیتی ایرانی و 97 نیروی امنیتی عراقی با استفاده از روش نمونه گیری طبقه بندی شده انتخاب شده و پرسشنامهای محقق ساخته که مجموعا0 در 30 سوال میباشد بین آنها توزیع شد. این پژوهش توسط نرم افزار Spss نسخه 24 اجرا و تجزیه و تحلیل شده است.یافته ها: نتایج تحقیق نشان میدهد که در کل تعاملات پلیس ایران و عراق از رهگذر تصویرسازی ایجابی از جنبه های رفتاری، اطلاع رسانی و امنیتی موجب تاثیر مثبت بر گردشگری مذهبی شده است، پلیس ایران بر توسعه امنیت و توسعه گردشگری مذهبی در عراق تاثیر دارد و پلیس عراق بر توسعه امنیت و توسعه گردشگری مذهبی در عراق تاثیر دارد.نتیجه گیری: توسعه صنعت گردشگری در هر کشور نشان از ثبات امنیت ملی در آن کشور است و نیز زمانی گردشگری در کشور رونق می یابد که توجه دولت آن برای تامین امنیت گردشگری بیشتر شده باشد. بنابراین گردشگری ارتباط مستقیم با مقوله امنیت دارد به ویژه گردشگری مذهبی در کشور ناامنی مانند عراق.

کلیدواژه ها

تعاملات پلیس ایران و عراق، گردشگری مذهبی، نیروهای امنیتی، پلیس، توسعه امنیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.