مقایسه تطبیقی بسته بندی صادراتی زیورآلات جهان و ایران در دهه 90 هجری شمسی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم انسانی،اجتماعی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: HSLCONF02_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 486
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا صفاری

گروه ارتباط تصویری، آموزشکده حضرت فاطمه (س)، کرمان، دانشگاه فنی و حرفه ای استان کرمان، ایران

فاطمه نجف زاده

گروه هنر و معماری، موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی رشت، رشت، ایران

شهناز فاطمی

گروه ارتباط تصویری، آموزشکده حضرت فاطمه (س)، کرمان، دانشگاه فنی و حرفه ای استان کرمان، ایران

چکیده

امروزه در ایران، زیورآلات متفاوتی تولید می شود. عدم جذابیت گرافیک بسته بندی، یکی از موانع صادرات این محصولات است. کم توجهی به این مسئله، منجر به شکست این صنعت خواهد شد. بررسی آنچه تاکنون انجام شده، در جهت ارتقاء بسته بندی های جدید نقش موثری دارد. لذا به این سوال می رسیم که گرافیک بسته بندی صادراتی زیورآلات ایران در دهه 90 هجری شمسی، دارای چه ویژگی هایی است هدف از نوشتار، رشد جایگاه زیورآلات ایران در بازار جهانی، با استفاده از خلق بسته بندی های جذاب می باشد. این تحقیق از نظر روش توصیفی – تحلیلی و از نظر هدف، کاربردی است. روش گردآوری اطلاعات، کتابخانه ای و میدانی، همچنین ابزار های آن، فیش و کارت مشاهده می باشد. جامعه آماری، بسته بندی های صادراتی زیورآلات جهان و ایران بوده، و روش نمونه گیری آن، تصادفی است. گرافیک بسته بندی زیورآلات جهان در دهه معاصر، از موادی مانند مقوا، پلاستیک، فلز و چوب ساخته شده است. رنگ آن ها شامل عموما خنثی، گرم یا زنانه بوده و ساختارها، مکعب مستطیل ومربع، استوانه و چند وجهی می باشد.حروف به صورت ساده یا با طراحی فونت ارائه شده و کاربرد تصویر، به صورت نقش است. نقش ها در لوگوتایپ یا به صورت بافت در جعبه ها دیده می شوند. نمونه های ایرانی، از جنس مقوا، پلاستیک، چرم و چوب هستند. رنگ های آنان پخته مانند اکر و آجری بوده و ساختارها عموما به شکل مکعب مستطیل و مربع می باشد. کاربرد حروف به صورت فونت ساده یا طراحی حروف است و تصویر تنها به صورت نقش در لوگو مورد استفاده قرار می گیرد. لذا پیشنهاد می گردد که از طرح های موجود در زیورآلات گذشته و متعلقات آن، همچنین نقوش ایرانی برای رشد گرافیک بسته بندی های زیورآلات صادراتی استفاده گردد.

کلیدواژه ها

بسته بندی، صادرات، زیورآلات، جهان، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.