بررسی تاثیرخطوط انتقال نیرو و تجهیزات برقی بر زیبایی شهر

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM02_168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 460
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن شادمان

دپارتمان هنر و معماری دانشکده شهید رجایی دانشگاه فنی و حرفه ای خراسان رضوی

مسلم حامدیان

دپارتمان هنر و معماری دانشکده شهید رجایی دانشگاه فنی و حرفه ای خراسان رضوی

محمد شادمان

مهندسی اجرایی عمران دانشگاه فنی و حرفه ای

چکیده

تکنولوژی به عنوان یکی از ارکان جدایی ناپذیر زندگی امروز، تغییرات عمیقی را در جوامع بشری و به تبع آن، در ساختار فضایی کالبدی _ اجتماعی شهرها ایجاد کرده و بدنبال این تحولات، در ساختار ادراکی انسان ها نیز تغییراتی صورت گرفته است. برق به عنوان یکی از پر اهمیت ترین منابع انرژی، نقش مهمی در تامین آسایش و راحتی زندگی و پیشرفت و توسعه جامعه شهری دارد و استفاده از این انرژی، احداث زیرساختهای شهری را امری ضروری ساخته است . خطوط انتقال نیرو که در سیما و منظر شهری، سال ها با شکل و هیبت دکل های فولادی و با اندازه های گوناگون، به چشم می آید، هر چند که در یک نگاه سطحی امری اجتناب ناپذیر می نماید، اما واقعیت این است که زمانی که برای جلوگیری از تشعشعات، خسارات جانی، مالی و آثار زیست محیطی و همچنین حفظ سلامت انسان ها، ضوابط و قوانین و حریم هایی تعریف و اجرا می شود، چرا مسئله تامین آسایش روانی شهروندان و تاثیر این سیمای ناهمگون بر ادراک ذهنی آنان مطرح نمی گردد بر این اساس و از آنجا که محیط و منظر شهری، محیطی عینی و ذهنی برای شهروندان می باشد، در این مقاله، با تشریح ویژگی ها ی انواع خطوط انتقال نیرو در معابر وتجهیزات برقی در فضاهای عمومی شهر ی، به بررسی تاثیر این خطوط وتجهیزات از بعد کالبدی و ذهنی روانی بر سیما و منظر شهری پرداخته - شده است. و در انتها راهکارهایی برای به حداقل رساندن آثار منفی این معضل، ارائه میگردد. تا به کمک آن ضرورت توجه جامعه حرفه ای را به این مقوله جلب نموده و نگرش های حاکم را، به سمت یک طراحی ضابطه مدار هدایت نماید.

کلیدواژه ها

منظر شهری، خطوط انتقال نیرو، تجهیزات برقی ، منظر عینی و ذهنی، زیبایی شناسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.