تاثیر رسوب میکروبی کربنات کلسیم بر جلوگیری از فرسایش بادی خاک و مهار ریزگرد
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
- کد COI اختصاصی: CAUM02_148
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 998
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی ژئوتکنیک، دانشگاه صنعتی قم
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی ژئوتکنیک، دانشگاه صنعتی قم
استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی قم
استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی قم
چکیده
دو سوم از مساحت ایران در اقلیم خشک و نیمه خشک قرار دارد که بالغ بر 45 میلیون هکتار آن را بیابان ها تشکیل می دهند. از جمله عوامل مهم و تاثیر گذار در این مناطق فرسایش بادی خاک است. مشکلی که در سال های اخیر در ایران و برخی از کشورهای همسایه مطرح است، بحث ریزگردهاست که برای حل این معضل زیست محیطی، استفاده از مواد شیمیایی نفتی همواره مطرح بوده است لیکن به دلیل قیمت بالا و بحث آلایندگی، روش های بیولوژیک اخیرا مطرح شده اند تا بتوانند با کارایی بالاتر به حل این مشکل زیست محیطی کمک نمایند. این روش نوین جهت تثبیت ذرات ریز خاک، تولید رسوب میکروبی کربنات کلسیم (MICP) در سطح خاک می باشد که به آن مالچ زیستی نیز گفته می شود. در این روش با استفاده از باکتری کشت داده شده در آزمایشگاه و محلول سیمانتاسیون شامل اوره و کلسیم کلرید و تزریق آن ها در نمونه های خاک، رسوب کربنات کلسیم ( CaCo3 ) دانه های خاک به در خاک تشکیل شده و باعث چسبندگی یکدیگر می شود که در نهایت منجر به تثبیت خاک خواهد شد. این روش سازگار با محیط زیست بوده و در مقایسه با مالچ های نفتی باعث اثرات زیست محیطی نظیر به هم خوردن اکوسیستم نمی شود.کلیدواژه ها
رسوب میکروبی کربنات کلسیم (MICP)، تثبیت خاک، فرسایش بادی خاک، ریزگرد، اثرات زیست محیطیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.