عوامل مؤثر بر مهاجرت نیروی کار متخصص آسیای جنوب شرقی با تاکید براثر اندازه دولت

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت
  • کد COI اختصاصی: MOELMI01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1506
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی سامتی

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

همایون رنجبر

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

سارا قبادی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

مینا رنجبرخدابخش

عضو باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد خراسان

چکیده

منابع انسانی، به ویژه نیروی متخصص و ماهر، یکی از عوامل مهم در توسعه ملی به شمار می آید و از مهمترین عوامل اقتصاد نوین است که در فرآیند تولید و باز تولید نقش اساسی دارد. در اقتصاد، توسعه منابع انسانی را به مثابه سرمایه انسانی و ثروت ملل تلقی می کنند، چرا که وجود نیروی انسانی متخصص و ماهر است که سرمایه مادی را به کار می اندازد و موجبات توسعه اقتصادی و اجتماعی را فراهم می آورد و کمبود آن سبب رکود سرمایه مادی می شود. در این راستا مهاجرت نیروی کار متخصص می تواند پدیده ای قابل بررسی و تاثیر گذار باشد. لذا این تحقیق در جهت تبیین جنبه های مختلف پدیده ی جابجایی نیروی کار از کشورهای منتخب آسیای جنوب شرقی ASEAN به منتخبی ازکشورهای OECD وعوامل مؤثر بر آن با تاکید بر اندازه دولت با استفاده از الگوی جاذبه ی مهاجرت شکل گرفته است نتایج نشان می دهد که اندازه دولت در کشورهای مبدا اثر مثبت و معنی داری بر جریان مهاجرت منابع انسانی و نیروی کار متخصص از کشورهایASEAN دارد به طوری که افزایشاندازه دولت در کشور مبدأ جریان مهاجرت را افزایشمی دهد و اندازه دولت کشورهای مقصد اثر معنی داری بر جریان مهاجرت نیروی کار متخصص دارد به گونه ای که با افزایش اندازه دولت در کشورهای مقصد انگیزه برای سرمایه گذاری خصوصی و در نتیجه مهاجرت منابع انسانی کاهش می یابد. همچنین عواملی نظیر تولید ناخالص داخلی، تورم، درجه باز بودن اقتصاد، جمعیت و فاصله جغرافیایی کشورهای مبدأ و مقصد نیز بر جریان مهاجرت منابع انسانی و نیروی کار متخصصتاثیر گذار هستند.

کلیدواژه ها

مهاجرت نیروی کار متخصص ، اندازه دولت، الگوی جاذبه، کشورهای در حال توسعه، داده های تابلویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.