مقایسه ادراک شایستگی، پیشرفت تحصیلی و خلاقیت در دختران بر اساس سن ورود به مدرسه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش ملی روان شناسی تربیتی شناختی
  • کد COI اختصاصی: CEDP03_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 818
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام نیکوکار

کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران

فریبرز درتاج

استاد تمام گروه روان شناسی تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی تهران

غلامعلی افروز

استاد تمام گروه روان شناسی کودکان استثنایی دانشگاه تهران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف مقایسه ادراک شایستگی، پیشرفت تحصیلی و خلاقیت در دختران بر اساس سن ورود به مدرسه در سال 1396 انجام شد. روش تحقیق ، از نظر هدف، کاربردی است؛ و از نظر نوع توصیفی و همبستگی است. جامعه آماری، تمام دانش آموزان دختر پایه ی ششم تهرانسر میباشد. که تعداد آنها حدود 500 نفر بود و با استفاده از فرمول کوکران تعداد نمونه 217 نفر بدست آمد. در تحقیق حاضر جهت بررسی متغیر ادراک شایستگی از پرسشنامه ادراک هارتر((1982 ، جهت بررسی پیشرفت تحصیلی از پرسشنامه انگیزه پیشرفت هرمنس((1977 و جهت بررسی متغیر خلاقیت از پرسشنامه سنجش خلاقت تورنس((1979 استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد که میانگین نمره ادراک شایستگی دانش آموزان نیمه دوم 17/28 با انحراف استاندارد 1/87 بود که به طور معناداری (p> 0/001) از نمره ادراک شایستگی دانش آموزان نیمه اول بالاتر بود. همچنین میانگین نمره پیشرفت تحصیلی دانش آموزان نیمه دوم 37/04 با انحراف استاندارد 2/94 بود که به طور معناداری ( (p> 0/001 از نمره پیشرفت تحصیلی دانش آموزان نیمه اول بالاتر بود و در نهایت میانگین نمره خلاقیت دانش آموزان نیمه اول 89/17 با انحراف استاندارد 3/62 بود که به طور معناداری (p> 0/001) از نمره خلاقیت دانش آموزان نیمه دوم بالاتر بود.

کلیدواژه ها

ادراک شایستگی، پیشرفت تحصیلی، خلاقیت، دختران، نیمه اول و دوم، سن ورود به مدرسه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.