بررسی دوره بازگشت بارش های سنگین در استان کرمان (مطالعه موردی: کرمان)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
- کد COI اختصاصی: ICSDA04_0909
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 734
نویسندگان
دانشیار جغرافیای طبیعی و اقلیم شناسی، دانشگاه یزد
استاد جغرافیای طبیعی و اقلیم شناسی، دانشگاه یزد
کارشناس ارشد اقلیم شناسی کاربردی، دانشگاه یزد
چکیده
بارش یکی از عناصر اصلی وضعیت آب و هوایی در هر منطقه به شمار می رود و در میان رویدادهای اقلیمی، از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و نسبت به دیگر پدیده ها از پیچیدگی رفتاری چشمگیرتری برخوردار است. این رویداد همچنین به عنوان یکی از تغییر پذیرترین پارامترهای اقلیمی محسوب می شود که دارای تغییرات زمانی و مکانی قابل ملاحظه ای است. در این میان، بارش های سنگین از جمله مخاطرات طبیعی اند که وقوع آنها منجر به خسارات زیادی می شود. آگاهی از وقوع این گونه بارش ها کمک بسزایی در کاهش آسیب های احتمالی محیطی می نماید. برآورد دوره بازگشت نظیر بارندگی از موضوعات مهم مطالعات منابع آب است. در این تحقیق با استفاده از نرمافزار Smada به تحلیل احتمال وقوع و محاسبه دوره بازگشت بارش های سنگین بر اساس فرمول تجربی وبیول و روش توزیع نرمال، در ایستگاه کرمان طی دوره آماری 40 ساله (1353-1392) پرداخته شده است. بر اساس نتایج بدست آمده، پیش بینی می شود که مقدار این بارش ها با استفاده از توزیع نرمال و روش وبیول در منطقه مورد مطالعه، در حال کم شدن است. بر اساس نتایج بدست آمده، فراوانی و شدت بارش های سنگین در سطح استان کرمان از غرب به شرق کاهش می یابد و احتمال وقوع آنها در شرق استان کمتر است.کلیدواژه ها
بارش های سنگین، احتمال وقوع، روند، دوره بازگشت، نرم افزار اسمادا، استان کرمانمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.