مکانیابی مناطق مستعدپخش سیلاب بااستفاده از روش Fuzzy-AHP مطالعه موردی شهرستان بوانات استان فارس

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش ملی کاربرد مدل های پیشرفته تحلیل فضایی(سنجش از دور و GIS) در آمایش سرزمین
  • کد COI اختصاصی: GISLS03_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 660
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال جامع

دانشجوی کارشناسی ارشدRS-GISدانشگاه آزاد اسلامی یزد

علی اکبر جمالی

دانشیار گروهGISو آبخیزداری، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی، میبد، ایران

چکیده

یک از روش های مناسب جهت بهره برداری از آب رودخانه های فصلی و جریانات سیلابی به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک، پخش آنها در حوضه آبخیز با هدف جلوگیری از هدر رفت و تقویت سفره های زیرزمینی می باشد. مهم ترین قدم در انجام پروژه های سیلابی ، مکان یابی مناطق مستعد برای پخش آب و نفوذ دادن آن به سفره آب زیرزمینی است. بدین منظور در این پژوهش با استفاده از روش تصمیم گیری سلسله مراتبی و منطق فازی و 10 پارامتر موثر در امر مکانیابی، مناطق مستعد جهت پخش سیلاب در دشت بوانات شناسایی شدند. نتایج نشان داد که 405 هکتار دارای شرایط خیلی مناسب و 872 هکتار دارای شرایط مناسب برای پخش سیلاب در منطقه بودند. همچنین قسمتهای مرکز و جنوب منطقه به دلیل شیب مناسب، نزدیکی به رودخانه و رسوبات آبرفتی، مناسب ترین پهنه ها برای پخش سیلاب به شمار میروند.

کلیدواژه ها

مکان یابی، پخش سیلاب، فازی، بوانات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.