پیش بینی اختلال پرخوری در زنان: نقش عوامل درون فردی و فشارهای اجتماعی برای داشتن بدنی ایده آل

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهش در روانشناسی،مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPCEE04_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 487
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریما عنبری

دانشجوی دکترای روانشناسی، گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

نیلوفر میکائیلی

دانشیار گروه رواشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.

نادر حاجلو

استاد تمام گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

هدف: اختلال پرخوری یکی از اختلالات مربوط به خورد و خوراک است. پرخوری روشی برای تسکین یا فرار از هیجانات منفی و ناخواسته است. زنان گروهی از جامعه هستند که به علت معیارهای غلط زیبایی که از طریق رسانه های مد و زیبایی القا میشود، در صورت داشتن اضافه وزن در مقایسه با مردان بیشتر مورد سرزنش قرار می گیرند و همچنین از آنها انتظار میرود که شکل بدنی ایده آلی داشته باشند. هدف از مطالعه حاضر بررسی نقش عوامل درون فردی و بین فردی در پیش بینی بروز اختلال پرخوری در زنان است.روش: مطالعه حاضر در زمره طرح های توصیفی- همبستگی گذشته نگر بود. به منظور تحلیل داده هااز نرم افزار SPSS-19 و از روشهای آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام استفاده شد.نتایج: نتایج تحلیل حاکی از آن بود که از میان متغیرهای مورد مطالعه، نارضایتی از تصویر بدنی، فشار از سوی جامعه برای لاغری و عزت نفس پایین بیش از سایر متغیرها در اختلال پرخوری زنان نقش داشتند.بحث: فشارها و انتقادها برای لاغری چه از درون و چه از بیرون، فرد را همواره برای داشتن اندامی ایده آل تحت فشار قرار میدهد. فرد ناراضی که استاندارهایی خاص از ظاهر مطلوب دارد در نتیجه این فشارها، عزت نفسی خدشه دار و احساساتی منفی را تجربه کرده و پیوسته از تصویر بدنی خود ناراضی خواهد بود. در نتیجه برای مدیریت این هیجانات منفی ممکن است به پرخوری بعنوان روشی برای کنترل هیجانات روی آورد.

کلیدواژه ها

اختلال پرخوری، عزت نفس، نارضایتی از تصویر بدن، ترس از ارزیابی منفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.