درمان افسردگی بر اساس شناخت – رفتار درمانگری :مطالعه موردی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهش در روانشناسی،مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPCEE04_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه صیادی

کارشناسی ارشد مشاوره خانواده، گروه روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران

مصطفی کوچکزائی

کارشناسی ارشد مشاوره خانواده، گروه روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران

سحر غفوری

کارشناسی ارشد مشاوره و راهنمایی، گروه روانشناسی و علوم تربیتی، الزهرا

چکیده

مقدمه :هر کسی در هر سن، جنس، نژاد یا وضعیت اجتماعی ممکن است به افسردگی مبتلا شود. اگر افسردگی درمان نشود کیفیت زندگی بسیار پایین آمده و خطر خودکشی همواره وجود دارد. افسردگی در هیچ سنی طبیعی تلقی نمیشود. هدف:این پژوهش با هدف بررسی راهبردهای شناختی رفتاری در درمان و یا بهبود افسردگی انجام شده است. روش: این پژوهش به صورت مطالعه موردی و با شیوه های استاندارد جمع آوری اطلاعات از قبیل مشاهده، مصاحبه، واقعه نگاری و اجرای آزمونهای استاندارد و معتبر انجام گرفته است.مراجع دختری 22 ساله و دانشجو است که با پسری 24 ساله به منظور آشنایی برای ازدواج روابط عمیق عاطفی و جنسی برقرار کرده است که پس از خواستگاری رسمی خانواده پسر این روابط بیشتر هم شده است . اما بعد از دو جلسه خواستگاری پسر و خانوادهاش با این ازدواج مخالفت کردهاند و پسر با دختر دیگری ازدواج کرده است و این موضوع باعث افسردگی مراجع شده است. راهبردهای استفاده شده: مثبتنگری، کنترل فکر و بازسازی آن، آرامش عضلانی و حل مسئله است.بحث و نتیجه گیری : جلسات به تعداد 10 جلسه برگزار شد. در جلسات پایانی مراجع توانست بر افکار خود کنترل داشته باشد. مسئولیت اعمال و افکارش را بپذیرد و تا حد بالایی بهبودی نشان دهدکه نتایج آزمونها و مشاهده رفتار و کلام بعد از مداخله یافته های فوق را تایید کردند . کارایی بالای شیوه های درمان شناختی – رفتاری در بسیاری از پژوهشها مورد تاکید قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

شناختی – رفتاری، مطالعه موردی، افسردگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.