توسعه شهری دانش بنیان: یک تحلیل سیستمی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس نوین پژوهش های نوین کاربردی در مدیریت
  • کد COI اختصاصی: MAACONF04_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 368
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید ابراهیمی

مدیر مطالعات و پژوهششهرداری اصفهان، دانشپژوه دکتری اقتصاد شهری، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

در عصر فراصنعتی یکی از ارکان پیشرفت و توسعه پایدار در هر کشوری گسترش تفکر دانش محوری است. ویژگیهای جدید اقتصاد جهانی، بویژه تنوع و تغییرات سریع در بازارها و افزایش عدم اطمینان در کسب و کارها که حاصل پیشرفت فناوری است، موجب شده تا اهمیت سرمایه های دانشی برای خلق ثروت افزایش یابد. در این شرایط دانش به عنوان نیروی پیشران رشد اقتصادی، جایگزین سرمایه فیزیکی شده است و بستر تحقق آن در شهرهای دانشمحور فراهم میشود. گسترش دانش محوری در عرصه های گوناگون اقتصادی، سیاسی و اجتماعی شهر مستلزم طراحی و برنامه ریزی است و توجه به عناصر کلیدی فناوری، نوآوری و کارآفرینی عوامل موثر بر رشد و توسعه آن قلمداد میگردد. از اینرو دانش، عنصر کلیدی در رونق اقتصادی بوده و دانش آفرینی تنها راه موفقیت در صحنه های رقابت بین المللی است. بر این اساس پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل و عناصر توسعه شهری دانش بنیان و تعیین روابط پویا بین آنها انجام شده است تا چهارچوبی مناسب برای توسعه شهری دانش بنیان فراهم شود. نوع پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی- تحلیلی است و اطلاعات مورد نیاز با بهره گیری از تحلیل اسنادی جمع آوری شده است. به منظور دستیابی به اهداف پژوهش نخست با مرور متون تخصصی عوامل و اجزای توسعه شهری دانش بنیان استخراج شده سپس به منظور تعیین روابط بین آنها از متدولوژی پویایی شناسی سیستمی استفاده شدهاست. بر اساس نتایج پژوهش مدل تحلیل دینامیکی توسعه شهری دانشبنیان مشتمل بر زیرسیستم های اصلی آموزش، فناوری اطلاعات و ارتباطات و نوآوری و کارآفرینی میباشد که در قالب حلقه های علیی و بازخوردی روابط کارکردی را بصورت نظام مند تبیین می نماید.

کلیدواژه ها

دانش بنیان، اقتصاد دانشبنیان، توسعه شهری دانش بنیان، پویایی شناسی سیستم.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.