رویکردهای کاربرد اینترنت اشیا در مدیریت دانش

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت دانش، بلاکچین و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: BLOCKCHAIN01_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 851
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلام رضا هاشم زاده خوراسگانی

عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، ایران

مهدیه احمدعموئی

دانشجوی دکتری مدیریت فناوری اطلاعات، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، ایران

شیما قنبر علی پور

دانشجوی دکتری مدیریت فناوری اطلاعات، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، ایران

چکیده

در دنیای امروز سازمانها و شرکتها با تغییرات سریع و پیچیده محیطی و رقابت برای کسب موفقیت روبرو هستند. بی شک در این محیط پرتلاطم برای عقب نماندن از رقبا و استفاده از فرصتها نیاز به تصمیمات مدیریتی و استراتژیکی به موقع و با ضریب اطمینان بالا و مبتنی بر دانش، بیش از هر زمان دیگری احساس میشود. از این رو، سازمانها و شرکتها برای همراه شدن با تغییرات محیطی و استفاده مناسب از فرصتهای پیش رو، اقدام به استفاده از اینترنت اشیا جهت جمع آوری بلادرنگ داده ها برای تولید دانش و کمک به بهبود تصمیمگیری در کسب و کار خود کرده اند. با توجه به اهمیت موضوع، هدف نویسندگان در این مقاله شناسایی حوزه هایی از اینترنت اشیا بود که بیشتر مورد توجه سازمانها در فرایند مدیریت دانش بوده است. به این منظور نویسندگان حدود 50 مقاله که بین سالهای 2012 تا 2019 نوشته شده بودند را مطالعه کرده و با جداسازی مقاله هایی که همپوشانی کاملی با موضوع داشتند، مقاله ها را بر اساس 6 حوزه اصلی کاربرد اینترنت اشیا در کسب و کار در جهت بهبود تصمیم گیری در مدیریت دانش دستهبندی نمودند. طبقه بندی مطالعات نشان داد که بیشترین حوزه کاربردی اینترنت اشیا در مدیریت دانش مرتبط با کسبوکار هوشمند بود و همچنین به میزان مشابه، سازمانها دیدی کلی نسبت به کاربرد اینترنت اشیا در مدیریت دانش خود داشته و آن را محدود به حوزه خاصی نکرده بودند. بکارگیری اینترنت اشیا در مدیریت دانش، هنوز مبحثی نوظهور و تازه است و در آیندهای نزدیک کاربردهای بسیار بیشتر در زمینه علوم گوناگون، برای آن تخمین زده میشود.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش، اینترنت اشیا، کلان داده، کسب وکار هوشمند.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.