بررسی اثر دما بر ساختار و خواص مکانیکی اتصال فاز مایع گذرا (TLP اینکونل و فولاد زنگ نزن

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: بیستمین کنفرانس ملی جوش و بازرسی و نهمین کنفرانس ملی آزمایش های غیرمخرب
  • کد COI اختصاصی: INCWI20_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 596
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید صالحی مبارکه

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان؛

مسعود عطاپور

دانشیار، دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان؛

بهزاد نیرومند

استاد، دانکشده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان؛

مرتضی شمعانیان

استاد، دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان؛

چکیده

فولادهای زنگ نزن آستنیتی همچون 310 و سوپر آلیاژهای ریختگی پایه نیکل مانند اینکونل 617 از جمله مواد مهندسی هستند که به طور گسترده ای در صنایع دمای بالا از جمله پالایشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند. در گذشته برای ایجاد اتصال بین فولاد زنگ نزن 310 و سوپر آلیاژ پایه نیکل مانند اینکونل 617، به طور گسترده از روش جوشکاری تنگستن گاز با پر کننده ی مسی استفاده شده است. با این وجود، روشهای ذوبی به دلیل تشکیل ترکیبات بین فلزی و همچنین ایجاد ترک انجمادی و ساختاری ترد در ناحیه ی اتصال، روشهای ایده آلی برای اتصال این آلیاژها نیستند. هرچند با استفاده از این روش، خواص نسبتا مناسبی در اتصالات غیرمشابه حاصل شده است، اما برای بهبود خواص مکانیکی و ساختاری اتصالات، استفاده از روش های حالت جامد، مانند روش اتصال فاز مایع گذرا، ضروری به نظر می رسد. اتصال فاز مایع گذرا توانایی ایجاد اتصالی همگن و مشابه با فلزات پایه را دارد. پارامترهای دما، زمان، نوع و ضخامت لایه ی واسط، فشار اعمالی بر نمونه ها در فرآیند اتصال فاز مایع گذرا بر کیفیت اتصال تاثیرگذار است که دما و زمان پیونددهی با اهمیت ترین آنها می باشد. در این پژوهش، پس از معرفی سوپر آلیاژها و فولادهای زنگ نزن، مروری بر فرآیند فاز مایع گذرا و خواص مکانیکی، مشخصات ریز ساختاری اتصالات فاز مایع گذرا، با تاکید بر اتصال غیر مشابه بین فولاد زنگ نزن 310 و سوپر آلیاژ پایه نیکل اینکونل 617، ارائه خواهد شد. و در نهایت این نتیجه به دست آمد که از بین دماهای 1040، 1070 و 1100 درجه ی سانتی گراد در زمان 60 دقیقه، دمای بهینه، 1040 درجه ی سانتی گراد است که به دلیل بالاتر بودن استحکام کشش برشی نسبت به دو دمای می باشد.

کلیدواژه ها

فولاد زنگ نزن 210، اینکونل 617، اتصال فاز مایع گذرا، خواص مکانیکی، ریزساختار، ترکیبات بین فلزی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.