بررسی تاثیر دمای پیش گرم بر استحکام کششی و خمش اتصال پیچ فولادی 1010 AISI به فولاد API 5L X42 به روش جوشکاری زائده ای

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: بیستمین کنفرانس ملی جوش و بازرسی و نهمین کنفرانس ملی آزمایش های غیرمخرب
  • کد COI اختصاصی: INCWI20_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 775
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور صادقی نسب

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی مواد و متالورژی، واحد شهرضا، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

محسن اسدیان

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تهران، ایران؛

محمدامین رحمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مواد و متالورژی، واحد مجلسی، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران؛

حسین اسدیان

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان ،

چکیده

در این پژوهش تاثیر دمای پیش گرم بر روی استحکام کششی و خمش اتصال پیچ فولادی 1010 به فلز پایه فولاد ساده کربنی X42 به روش گل میخی مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های فلز پایه قبل از انجام جوشکاری در دو دمای 25و50 درجه سانتیگراد تحت عملیات پیش گرم قرار گرفتند و سپس جوشکاری گل میخ به روش تخلیه خازنی و با جریان ثابت A180 انجام شد. بررسی های ریزساختار توسط میکروسکوپ نوری و بررسی های مکانیکی توسط آزمون های کشش و خمش انجام گرفت. ریزساختار مناطق جوش در هر دو نمونه به صورت مارتنزیت لایه ای بود. مارتنزیت تشکیل شده در نمونه 1 خشن تر از مارتنزیت های تشکیل شده در نمونه 2 مشاهده شد. طول ناحیه فلز جوش در نمونه 1 برابر pm 311، در نمونه 2 برابر pm 416 اندازه گیری شد. بررسی ریزساختار فصل مشترک فلز پایه - فلز جوش و پیچ فلز جوش نشان داد که ناحیه پیچ نسبت به ناحیه فلز پایه اختلاط بیشتری در فلز جوش داشته است. نتایج آزمون خمش نشان داد که هیچ کدام از نمونه های جوشکاری شده در حین انجام آزمون دچار شکست نشدند. نتایج آزمون استحکام کششی نشان داد که بیشترین استحکام مربوط به نمونه 1 به دست آمده که برابر 18526N بود. علاوه بر این نمونه 2 دارای کمترین استحکام به مقدار 14275N بود. همچنین مشاهده شد که محل شکست نمونه ی 1 از ناحیه پیچ بود در حالی که محل شکست نمونه 2 از فلز جوش بود. در نتیجه عملیات پیش گرم تاثیر مثبتی بر روی جوشکاری گل میخی داشته است.

کلیدواژه ها

فولاد ساده کریتی X42، جوشکاری گل میخی، پیش گرم، خمش، کشش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.