نحوه اجرای تهاتر در حقوق ایران و اتحادیه اروپا

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی نوآوری و تحقیق در علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ADCONF03_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 575
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آمنه طیلابی

کارشناسی ارشدحقوق تجارت بین الملل دانشگاه آزاداسلامی نراق ایران

علی انتظاری

استادیاردانشگاه آزاداسلامی نراق ایران

چکیده

تهاتر از نهادهای موثر در جلوگیری از اطاله فرایند پرداخت های متقابل است .وقتی دو شخص، مبلغی پول یا اجرای تعهددی از یک نوع را به هم مدیون هستند، میتوانند آنها را در مقاب هم تهاتر کنند. برای وقوع تهاتر در حقوق تجارت بین الملل ، مدیون بودن طرفین در مقابل یکدیگر، یک نوع بودن، قابل اجرا بدون، قطعیت و رسیدن موعد تعهد، لازم است. انواع تهاتر در حقوق تجارت بین المل به اعتبار شیوه اجرا عبارت است از: تهاتر یکطرفه، تهاتر رویهای و تهاتر قراردادی و به اعتبار منشا تعهدات، عبارت است از: قراردادی و قضایی . در حقوق ایران تهاتر قانونی، قراردادی و قضایی مشاهده میشود. در فقه امامیه بیشتر از واژه تقاص استفاده شده و تقاص قهری را تهاتر مینامند. شرایط و آثار تهاتر در این سه نظام شباهتهای بسیاری باهم دارند؛ گرچه تفاوتهایی نیز میان آنها به ویژه در شیوه اجرا و آثارآن وجود دارد.

کلیدواژه ها

تهاتر، تهاتر قانونی، تهاتر قراردادی، تهاتر رویه ای، تهاتر قضایی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.