آنالیز پایداری ولتاژ در شبکه57 باسه بر اساس شاخص Lmn

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی علوم و تکنولوژی با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: TECHSD05_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 605
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا یاسینی کیا

دانشگاه فنی وحرفه ای آموزشکده پسران بروجرد

مهدی مزعلی

دانشگاه فنی وحرفه ای آموزشکده پسران بروجرد

رضا زرعی روزبهانی

آموزش وپرورش بروجرد

چکیده

پایداری ولتاژ به توانایی سیستم در حفظ ولتاژهای قابل قبول در کلیه شین های سیستم تحت وضعیت عادی و بعد از وارد شدن اغتشاش مربوط می باشد.[1]اگر سیستم قدرت از عهده نگهداری ولتاژ باسها در محدوده استاندارد خود برنیاید رله هایی که وظیفه حفاظت شبکه را در برابر تغییرات ولتاژ برعهده دارند عمل خواهند کرد.برای ناپایداری ولتاژ عوامل متعددی وجود دارد که از جمله می توان به خطای اتصال کوتاه در شبکه و متصل کردن بار زیاد به شبکه نام برد. اما علت اصلی ناپایداری ولتاژ ناتوانی سیستم در مواجه با تقاضای توان راکتیو است که اگر به این تقاضا پاسخ داده نشود ولتاژ افت کرده و اگر این افت ولتاژ به حدی برسد که بعضی از رله های زیر ولتاژ عمل کنند سبب خروج برخی از واحدهای تولیدی خواهد شد در این حالت افت ولتاژ بیشتر شده و باعث خارج شدن تعداد دیگری از واحدها می شود و این پدیده ادامه می یابد تا شبکه به چند جزیره تبدیل شود به این رخداد در شبکه قدرت پدیده فروپاشی ولتاژ می گویند. [2]تاکنون روش های متعددی برای آنالیز پایداری سیستم های قدرت ارائه شده است که ما در این مقاله به بررسی و مطالعه شاخص فروپاشی ولتاژ1- L mn می پردازیم و این شاخص را در شبکه57 باسه IEEE مورد مطالعه قرار خواهیم داد.و همچنین روابط ریاضی این شاخص را اثبات می نماییم.و هنگام شبیه سازی درهر مرحله از افزایش بارگذاری، توان های حقیقی و راکتیو هر شین بار را در ضریب α ضرب می کنیم و به این ترتیب بارگذاری را بصورت پلکانی افزایش می دهیم و مقادیری که در هر مرحله از پخش بار بدست می آید را در روابط شاخص های پایداری ولتاژ قرار می دهیم و ملاحظه خواهیم کرد که کدام شین ها به مرز ناپایداری ولتاژ خواهند رسید و در نتیجه فروپاشی ولتاژ اتفاق خواهد افتاد.

کلیدواژه ها

پایداری ولتاژ ،فروپاشی ولتاژ، ضریب بارگذاری ، شاخص

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.