بهینه سازی عددی آب شیرین کن HD از نوع سیکل هوا بسته با گرمایش آب
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی نوآوری وتحقیق در علوم مهندسی(ICIRES ۲۰۱۹)
- کد COI اختصاصی: ICIRES04_065
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 551
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی سیستم های انرژی دانشگاه تهران ،
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
چکیده
شیرین سازی آب با استفاده از انرژی خورشید همواره یکی از زمینه های پژوهشی و حتی کاربردی مطرح در صنایع شیرین سازی آب بوده و در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. اما روش رطوبت زنی و رطوبت زدایی از هوا یا به اختصار HD که در این پژوهش مدنظر می باشد از جمله روشهای مطرح در زمینه آبشیرینکن های خورشیدی است که پس از دهه 90 میلادی بیشتر مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. فرآیند های رطوبت زنی و رطوبت گیری از هوا یک نوع عملیات انتقال همزمان جرم و حرارت هستند که هر کدام به طور مستقل با اهداف متفاوتی نظیر سرد سازی آب، خنک سازی هوا و یا مرطوب سازی آن مورد استفاده قرار میگیرند. گرچه این دو فرآیند به طور گسترده در بسیاری از بخش های صنعتی نظیر برج های خنک کننده آب و صنعت تهویه کاربرد دارند، اما استفاده از این دو فرآیند به طور همزمان برای تولید آب شیرین ایده نسبتا جدیدی است که برای تولید در ظرفیت های پایین مورد توجه قرار گرفته است. ویژگی های دیگر این روش عملکرد آن در فشار اتمسفر و در دماهای پایین (حتی کمتر از 60 درجه سانتیگراد) است که موجب میشود از منابعی مانند انرژی خورشید و یا تلفات حرارتی موجود با دماهای پایین، بتوان در فرآیند شیرین سازی آب شور استفاده نمود. به همین دلیل آبشیرین کن HD معمولا در دسته آب شیرین کن های خورشیدی قرار می گیرد. در آبشیرین کن HD از هوا به عنوان سیال حامل مولکولهای بخار آب استفاده می شود. در مرحله رطوبت زنی با عبور هوا از روی سطوح آغشته شده با آب شور، تبخیر سطحی رخ میدهد. هرچه دمای هوا بالاتر باشد، ظرفیت جذب رطوبت آن نیز افزایش مییابد. پس از فرآیند رطوبتزنی هوای گرم و مرطوب وارد مرحله رطوبت گیری میشود و ضمن سرد شدن، رطوبت اضافی خود را از دست می دهد و بخار آب چگالیده شده به عنوان آب شیرین جمعآوری میشود. در این پژوهش پس از بررسی سیکل آب شیرین کن به بهینه سازی عددی فرآیند مذکور پرداخته ایم.کلیدواژه ها
بهینه سازی، آب شیرین کن HD ، سیکل هوا بسته،مقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.