بررسی تاثیر PH حلال بر خواص ساختاری، مورفولوژیکی واپتیکی نانو ذرات ZnO سنتز شده باروش میکرو امولسیون

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی مهندسی مواد و متالورژی و سیزدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES13_280
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 581
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجمه خدابنده

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش مهندسی مواد دانشگاه شهرکرد، ایران،

ابراهیم شریفی

استادیار بخش مهندسی مواد دانشگاه شهرکرد، ایران

حسن شریفی

دانشیار بخش مهندسی مواد دانشگاه شهرکرد، ایران.

شکوفه احمدپور

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش مهندسی مواد دانشگاه شهر کرد ایران

چکیده

با توجه به گسترش روزافزون نانوذرات مغناطیسی در حوزه های گوناگون نظیر الکترونیک ومیکروالکترونیک، بیولوژیکی، پزشکی و دارورسانی، در دهه گذشته مطالعات بر روی این دسته از نانوذرات اهمیت بسیاری یافته است. اکسید روی نیمه رسانایی با گاف نواری پهن است. با توجه به نداشتن هیچ گونه آلودگی زیست محیطی وسهولت سنتزاین اکسید نیمرسانا دراندازه های گوناگون،ماده ای مناسب برای کاربردهای مختلف خواهد بود. در این مطالعه، نانوذرات ZnO در محلول آبی همگن در حضور سورفاکتانت Tween-80 از طریق روش میکروامولسیون تهیه شد. اندازه ذرات با استفاده از سورفاکتانت مورد کنترل قرار گرفت. برای بررسی ریخت شناسی و تعیین اندازه نانوذرات سنتز شده، از میکروسکوپ الکترونی روبشی SEM وپراش اشعه ایکس XRD استفاده شد. نتیجه های بدست آمده از XRD نشان می دهد که نانوذرات zo11,zo10,zo9 تهیه شده به ترتیب دارای اندازه بلورک 31/96 و 27/2 و 28/2 نانومتر و دارای ساختار ورتزیت هگزاگونال می باشند. نتیجه ها نشان می دهد که نانوذرات ZnO با استفاده از روش میکروامولسیون در PH برابر 10 به خوبی شکل می گیرد. تنظیم PH با استفادهاز محلول سدیم هیدروکسید صورت گرفت. علاوه بر این تاثیر PH محیط بر خواص ساختاری، اپتیک و مورفولوژیکی نانوذرات ZnO با استفاده از آنالیزهای DRS و Far-FTIR مورد بررسی قرار گرفت.

کلیدواژه ها

نانوذرات مغناطیسی، میکروامولسیون، سورفاکتانت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.