بررسی و تشخیص احتمالی ناهنجاری های احتمالی اسکلتی عضلانی بعد از یک سال تمرینات بدنی و آمادگی جسمانی دردانشجویان دانشگاه نیرو های مسلح

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و سومین همایش ملی تازه های پژوهش در علوم ورزشی
  • کد COI اختصاصی: SPORTC03_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4908
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم روشنی

کارشناس ارشد آسیب شناسی و حرکات اصلاحی، تهران ، ایران

چکیده

زمینه و هدف : تندرستی به عنوان مهم ترین سرمایه انسان جنبه مثبتی از سلامتی است که بعد جسماتی آن در زندگی بشر از اهمیت خاصی برخوردار است . امروزه به علت فقر حرکتی جامعه مستعد گسترش انواع گوناگون ضعف های عضلانی و ناهنجاری های اسکلتی شده است . حرکات اصلاحی شاخه ای از رشته تربیت بدنی است که ابتدا به شناخت بدشکلی ها و ناهنجاری های اسکلتی عضلانی پرداخته و سپس در صدد اصلاح و برطرف کردن آن ها با استفاده از حرکات و برنامه های دقیق و اصول ورزش بر می آید . هدف از تحقیق حاضر بررسی ناهنجاری های احتمالی دانشجویان دانشگاه امام علی (ع) ناشی از تمرینات بدنی و آمادگی جسمانی است تا اگر این تمرینات باعث به وجود آمدن ناهنجاری های اسکلتی عضلانی می شود متوقف شده و تمرینات موثرتری جایگزین گردد. ابزار و روش ها : مطالعه حاضر از نوع توصیفی است . در این مطالعه 153 نفر از دانشجویان دانشگاه نیروهای مسلح که به مدت یک سال تمرینات بدنی و آمادگی جسمانی داشتند به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده شامل صفحه شطرنجی ، گونیامتر ، خط کش منعطف ، اسکولیومتر ، کولیس استخوانی ، پدسکوپ ، قدسنج دیواری ، ترازوی دیجیتال و پاسجر بود . تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار های spss21 و Excle انجام شد. یافته ها : نتایج مطالعه نشان داد که بین تمرینات بدنی و آمادگی جسمانی دانشجویان دانشگاه نیروهای مسلح و ناهنجاری های اسکلتی عضلانی بالا تنه از جمله عارضه سر به جلو با میانگین 62 ٪ با شدت خفیف ، عارضه شانه نامتقارن با میانگین 38 ٪ با شدت خفیف ، کایفوزیس با میانگین 33 ٪ با شدت خفیف ، لوردوزیس با میانگین 23 ٪ با شدت خفیف ، اسکولیوزیس با میانگین 9 ٪ با شدت خفیف رابطه معنی داری در سطح p0.01 وجود دارد . بین تمرینات بدنی و آمادگی جسمانی دانشجویان و ناهنجاری های اسکلتی عضلانی پایین تنه از جمله عارضه چرخ لگن با میانگین 19 ٪ با شدت خفیف ، عارضه اورشن با میانگین 28 ٪ با شدت خفیف ، کف پای صاف با میانگین 4٪ با شدت خفیف ، humertoe با میانگین 14 ٪ با شدت خفیف ، زانوی پرانتزی با میانگین 12 ٪ با شدت خفیف رابطه معنی داری وجود دارد. بحث و نتیجه گیری : با توجه به یافته های این تحقیق چنین به نظر می رسد دانشجویان مورد تحقیق با انجام تمرینات بدنی و آمادگی جسمانی به ترتیب دارای ناهنجاری های سر به جلو، شانه نامتقارن ، کایفوز و زانوی ضربدری افزای یافته هستند و همچنین انجام تمرینات بدنی و آمادگی جسمانی ارتباطی با بروز برخی ناهنجاری های اسکلتی عضلانی دانشجویان دانشگاه افسری امام علی ندارد.

کلیدواژه ها

حرکات اصلاحی ، سر به جلو ، شانه نابرابر ، کیفوز ، لوردوز ، اسکولیوز ، اورشن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.