ایجاد لایه نازک نیترید تیتانیوم با روش کندو پاش مغناطیسی جریان مستقیم بر روی پارچه کتان و بررسی خواص آن

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش علمی دانشجویی مهندسی مواد و متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: SCMEMI16_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 465
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحسن فاطمی تکیه

پژوهشگاه مواد و انرژی، کرج-جاده مشکین دشت-بلوار امام خمینی،

محمدامین عسگری

دانشگاه آزاداسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران-انتهای بزرگراه شهید ستاری-میدان دانشگاه

نسیم بهمنی

کارشناسی ارشدمهندسی مواد دانشگاه آزاداسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران-انتهای بزرگراه شهید ستاری-میدان دانشگاه

ایمان مباشرپور

استادیارپژوهشکده سرامیک پژوهشگاه مواد و انرژی، کرج جاده مشکین دشت بلوار امام خمینی

امیر مقصودی پور

دانشیارپژوهشکده سرامیک پژوهشگاه مواد و انرژی، کرج جاده مشکین دشت بلوار امام خمینی

چکیده

در سالهای اخیر، فناوری نانو، سرمایه گذاری های فراوانی را از هر دو بخش دولتی و خصوصی در نقاط مختلف جهان، به خود جذب کرده است که نشان دهندهی اهمیت روزافزون این فناوری است. همگام با ورود فناوری نانو به عرصه های مختلف زندگی بشر، صنایع نساجی و پوشاک نیز از نظر کیفی دستخوش تحولات مهمی گشته اند. از آنجایی که فناوری نانو در صنعت نساجی و پوشاک بیشتر با هدف تولید مواد جدید، بهبود خواص مواد موجود و ارتقای کیفیت محصولات به کار گرفته می شود. با استفاده از آن می توان کارکرد پوشاک و البسه را در شرایط محیطی مختلف بهبود بخشید. منسوجات هوشمند به آن دسته از بافتها گفته می شود که در برابر تغییرات محیطی واکنش های هوشمندانه و کنترل شده ای از خود بروز می دهند. یکی از روش هایی که برای ایجاد این منسوجات مورد استفاده قرا می گیرد. پوشش دهی منسوجات با استفاده از مواد مناسب است و یکی از روشهای صنعتی لایه نشانی و پوشش دهی بر روی منسوجات، روش کندو پاش می باشد. در این پژوهش با روش کندو پاش و استفاده از تارگت تیتانیوم و گازهای آرگون و نیتروژن، لایه نیترید تیتانیوم (TiN) با نسبتهای مختلف بر روی پارچه پنبه ای ایجاد شد. در این پژوهش از آزمایش XRD برای تعیین فازهای ایجاد شده بر روی پارچه ها استفاده شد. برای مشاهده ریزساختار از میکروسکوپ الکترونی روبشی ( FE - SEM ) استفاده شد. برای تعیین آبگریزی نمونه ها از آزمایشات جذب قطره و تنسیومتر استفاده شد و اثر ضد میکروبی نمونه ها نیز بر روی باکتری E . coli مورد بررسی قرار گرفت.

کلیدواژه ها

کندوپاش، پارچه پنبه ای، آب گریزی، خواص ضدمیکروبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.