مطالعه عددی اثر روانگرایی خاکریز پشت دیوار ساحلی کیسونی بر عملکرد لرزه ای آن

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی ژئوتکنیک ایران
  • کد COI اختصاصی: GEOTEC04_184
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 637
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک ابراهیمیان

استادیاردانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

محمدرضا فربود

دانشجوی کارشناسی ارشددانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

دیوار ساحلی کیسونی یکی از انواع دیوارهای ساحلی وزنی است که به دلیل سهولت در اجرا، بهطور گسترده در سواحل مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع دیوارها بر مبنای 3 معیار لغزش، چرخش و ظرفیت باربری مجاز خاک زیر دیوار طراحی میشوند. در سال های اخیر گزارشهای متعددی از خرابی این نوع دیوارها گزارش شده اند. این نوع خرابیها اغلب با روانگرایی خاک پشت دیوار مرتبط میباشد. در این تحقیق عملکرد لرزه ای دیوارهای ساحلی کیسونی با تحلیل تنش موثر غیر خطی در حالت 2 بعدی بررسی میشود. در تمامی مدلهای عددی توسعه یافته، خاک ماسه ای شالوده ر دیوار متراکم و غیر روانگرا فرض میشود. همچنین به منظور ایجاد شرایط روانگرایی در نواحی پشت دیوار، خاکریز ماسه ای پشت دیوار سست و با تراکم نسبی 25 درصد درنظر گرفته میشود. در طی تحلیلهای دینامیکی و اعمال لرزش به مدلها، فشار آب حفره ای در ماسه سست پشت دیوار افزایش مییابد. از این رو جهت شبیه سازی وضعیت روانگرایی خاکریز ماسه ای، از مدل رفتاری UBCSAND در ناحیه پشت دیوار استفاده میشود.در این پژوهش ابتدا نتایج مدل عددی با نتایج آزمایشگاهی میز لرزه مقایسه و تطابق بین آنها نمایش داده میشود. سپس اثر ضخامت لایه روانگرای پشت دیوار بر عملکرد لرزه ای آن بررسی میگردد. نتایج حاصله نشان میدهند که افزایش ضخامت لایه رونگرای پشت دیوار موجب افزایش جابه جایی دیوار میشود.

کلیدواژه ها

روانگرایی، دیوار ساحلی کیسونی، رفتار لرزه ای، تحلیل دینامیکی غیرخطی، تغییرمکان لرزه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.