بررسی تاثیر افزایش رطوبت خاک بر تغییر شکل های حاصل از گودبرداری مطالعه موردی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی ژئوتکنیک ایران
  • کد COI اختصاصی: GEOTEC04_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 741
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معین خبازیان

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، خراسان شمالی، واحد بجنورد

مسعود خبازیان

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، خراسان شمالی، واحد بجنورد

چکیده

هدف از مقاله حاضر، بررسی تاثیر افزایش رطوبت خاک بر تغییر شکلهای حاصل از گودبرداری و اجرای سازه نگهبان است. پروژه مورد مطالعه واقع در مشهد دارای گودبرداری به عمق 19 متر میباشد و از سیستم ترکیبی میخکوبی و مهارسازی به همراه المانهای شمع برای تثبیت دیواره آن استفاده شده است. ضمن اجرای سازه نگهبان و عملیات گودبرداری، پایش تغییر شکلهای دیواره گود انجام گرفته و با مقادیر مجاز مقایسه شده است. پس از گودبرداری و اجرای همزمان سازه نگهبان تا عمق 19 متر، نتایج ناشی از پایش گود تغییر شکلهای بسیاری نشان داد و ترکهایی تا عرض 1/5 سانتیمتر نیز در سواره رو و همچنین سازه های اطراف ایجاد گردید که با بررسی های انجام شده و حفر گمانه جدید، افزایش تغییر شکل به علت ازدیاد درصد رطوبت ترازی از لایه های خاک تشخیص داده شد. جنس خاک در این ترازها، سیلت با حد روانی کم (ML( میباشد. به این منظور تغییر شکلهای گود قبل و بعد از افزایش رطوبت با عملیات پایش کنترل گردید و مدلسازی عددی آن نیز در هر دو درصد رطوبت با دو نرم افزار Geoslope جهت یافتن ضریب اطمینان و Plaxis(2D) برای محاسبه تغییر شکلهای افقی و قائم گود انجام شد. نتایج نشان میدهند که در اثر افزایش رطوبت مقادیر حداکثر تغییر شکلهای افقی /53 برابر شده و مقادیر تغییر شکلها در تراز تغییر رطوبت، افزایش بیشتری داشته است. همچنین نشستهای حداکثر پس از افزایش رطوبت 1 برابر شده است. این مقادیر بیشینه در فاصله 8 تا 19 متری از دیواره سازه نگهبان رخ میدهد. همچنین مقایسه مقادیر تغییر شکل افقی و قائم در لبه گودبرداری حاصل از مدلسازی عددی و نتایج پایش نشان دهنده دقت مناسب مدلسازی عددی میباشد.

کلیدواژه ها

ضریب اطمینان، رطوبت خاک، تغییر شکلهای گودبرداری، مدلسازی عددی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.