پیش بینی وابستگی به تلفن همراه براساس اجتناب تجربه ای، تحمل پریشانی و ذهن آگاهی در دانشجویان دانشگاه آزاد تهران مرکز

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنگره سراسری موج سوم درمان های رفتاری
  • کد COI اختصاصی: TWBT02_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه علی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی بالینی دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

محمود کهریزی

کارشناسی روانشناسی، گروه روانشناسی دانشگاه کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

ثریا ابراهیمی

دانشجوی دکتری روانشناسی، گروه روانشناسی دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

رعنا زهتابی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی بالینی دانشگاه تبریز، تبریز

وحید حاجی علیانی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی بالینی دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

مقدمه: این مطالعه با هدف پیش بینی وابستگی به تلفن همراه براساس اجتناب تجربه ای، تحمل پریشانی و ذهن آگاهی در دانشجویان دانشگاه آزاد تهران مرکز انجام شد.روش : این مطالعه، از نوع توصیفی و همبستگی بود. جامعه پژوهش شامل تمام دانشجویان دانشگاه آزاد تهران مرکز بود. 241 نفر به صورت تصادفی خوشه ای مرحله ای انتخاب شدند . شرکت کنندگان مقیاس وابستگی به تلفن همراه، مقیاس پذیرش و عمل، DTS-15 و FMI و و استرس DASS-21 را تکمیل کردند. سرانجام،، داده ها با نرم افزار SPSS-20 و با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیری گام به گام تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که اجتناب تجربه ای ( r=0.46، (P< 0.01، تحمل پریشانی ( r=0.49 ، (P< 0.01 و ذهن آگاهی ( r=0.51 ، (P< 0.01 با وابستگی به تلفن همراه رابطه مثبت و معنا دار داشت. هم چنین، بر اساس نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه گام به گام، براساس اجتناب تجربه ای، تحمل پریشانی و ذهن آگاهی توانستند 43 درصد تغییرات مربوط به وابستگی به تلفن همراه را تبیین نمایند.P< 0.001نتیجه گیری: براساس یافته های پژوهش حاضر، اجتناب از تجارب درونی، تحمل پریشانی ها و ذهن آگاهی را می توان به عنوان متغیرهای پیش بین وابستگی به تلفن همراه در نظر گرفت.

کلیدواژه ها

اجتناب تجربه ای، تحمل پریشانی، ذهن آگاهی، دانشجویان، وابستگی به تلفن همراه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.