مالکیت خانوادگی و دستکاری فعالیت های واقعی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: هفدهمین همایش ملی حسابداری ایران
- کد COI اختصاصی: IAAC17_155
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 523
نویسندگان
کارشناس ارشد حسابداری، موسسه آموزش عالی طلوع مهر، قم، ایران
دانشجوی دکتری حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرج، ایران
چکیده
هدف: سود به عنوان یکی از مهم ترین اجزا صورت های مالی همواره مورد توجه همگان بوده و همین امر انگیزه هایی را در مدیران ایجاد کرده تا به دستکاری آن بپردازند. در این میان مدیریت سود واقعی با توجه به ویژگی های خاص آن مانند زمان بندی اجرا، ریسک تشخیص پایین و شبیه بودن آن به عملیات های عادی شرکت و نیز اثر مستقیمی که بر جریان نقد و عملکرد آتی شرکت دارد، بسیار حائز اهمیت است. پژوهش های بسیاری مساله مدیریت سود واقعی و عوامل موثر بر آن را مورد بررسی قرار داده اند. اما یکی از متغیرهایی که تاکنون تاثیر آن بر مدیریت سود واقعی مورد پژوهش واقع نشده است و تصور می شود که بین آن و مدیریت سود واقعی رابطه معناداری وجود داشته باشد، مالکیت خانوادگی است. بنابراین با توجه به اهمیت و جایگاه شرکت های خانوادگی در دنیای تجارت، در این پژوهش به بررسی تاثیر مالکیت خانوادگی بر مدیریت سود واقعی پرداخته شده است.روش: به منظور آزمون فرضیه پژوهش، با کمک مدل رگرسیون چندگانه با استفاده از داده های ترکیبی به بررسی 132 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی بازه زمانی 1386 تا 1395 پرداخته شد.یافته ها: نتایج حاکی از آن است که بین مالکیت خانوادگی و دستکاری فعالیت های واقعی رابطه معکوس و معنادار وجود دارد؛ به گونه ای که با افزایش مالکیت خانوادگی، دستکاری فعالیت های واقعی کاهش می یابدکلیدواژه ها
مالکیت خانوادگی، مالکیت غیرخانوادگی، دستکاری فعالیت های واقعی، مدیریت سود واقعیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تاثیر فرهنگ سازمانی بر پیشگیری از تقلب: ارتباط آن با مثلث تقلب، سوت زنی و حسابرسی
- بررسی تاثیر مدیریت دانش بر تفکر استراتژیک منابع انسانی در بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر
- الگویی برای برنامه ریزی و ارزیابی پارک های علم و فناوری مبتنی بر مدل منطقی
- جایگاه زنان در حسابداری و حسابرسی: مروری بر چالش ها و مسیر رو به جلو
- تحلیل عوامل موثر بر گرایش مشتریان به استفاده از محصوالت اعتباری ( BNPL )
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.