اثر تعاملی مصرف مکمل جنسینگو تمرین هوازی بر فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز دختران جوان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش ملی تربیت بدنی، تغذیه و طب ورزشی
  • کد COI اختصاصی: CONFPN01_151
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 581
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم نجفی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزش دانشگاه سیستان و بلوچستان

مجید وحیدیان رضازاده

هیات علمی گروه علوم ورزشی دانشگاه سیستان و بلوچستان

امید محمددوست

هیات علمی گروه علوم ورزشی دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر 6 هفته تمرین هوازی و مصرف مکمل جنسینگبر فاکتور نوروتروفیکمشتقاز مغز در دختران 15 تا 18 سال بود. مواد و روش ها: پژوهش حاضر نیمه تجربی و با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل انجام شد. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه دختران 15 تا 18 ساله شهر زاهدان بودند که از بین آنها 46 نفر به صورت داوطلبانه و هدفمند انتخاب شدند و به صورت تصادفی در 4 گروه تمرین، تمرین + مکمل، مکمل، کنترل تقسیم شدند. پروتکل تمرینی شامل 6 هفته دویدن در سالن ورزشی ( 3 بار در هفته )، به مدت 25 تا 40 دقیقه و با شدت 60 تا 70 درصد از ضربان قلب ذخیره بود. آزمودنی های گروه های مکمل، رد جنسینگ را 500 میلی گرم در روز ( 250 میلی گرم صبح و 250 میلی گرم عصر) مصرف کردند. آنالیز داده ها از روش آماری تحلیل واریانس دوراهه با آزمون تعقیبی بونفرنی و آزمون t همبسته انجام شد و سطح معناداری P> 0/05 در ر نظر گرفته شد. یافته ها: سطوح BDNF به طور معناداری بعد از 6 هفته تمرین هوازی و مصرف مکمل جنسینگ در گروه تمرین + مکمل نسبت به سایر گروه ها افزایش معنادار یافت. علاوه بر این سطوح BDNF نیز در همین گروه (تمرین+مکمل) نسبت به سایر گروه ها پس از 6 هفته انجام تمرینات و مصرف مکمل جنسینگ به طور معناداری افزایش نشان داد. بعلاوه بهبود مقادیر پایه شاخص های BDNF در گروه های تمرین، مکمل+ تمرین و مکمل حاصل شد (P> 0/05) در حالی که تغییری در شاخص مذکور در گروه کنترل مشاهده نشد (P> 0/05). نتیجه گیری: به نظر می رسد انجام تمرینات هوازی و مصرف مکمل جنسینگ اثر قابل توجهی بر بهبود BDNF دارد. این افزایش در همه گروه های تحقیق به جز گروه کنترل مشاهده شد که نشان از تاثیر ورزش و جنسینگ به صورت مستقل از هم بر BDNF داشته است.

کلیدواژه ها

تمرین هوازی، رد جنسینگ، فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.