تاثیر روشمدلسازی تلاطم سیال در تانکرهای مقطع بیضوی بر پایداری خودروهای حمل سوخت

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس سالانه مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISME18_337
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1408
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان حضرتی آشتیانی

کارشناس ارشد، دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

شهرام آزادی

استادیار، دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

یک تانکر حمل سیال در معرض نیروها و گشتاورهایی اضافی است که ناشی از نیروی اینرسی سیال در مانورهای دور زدن، شتابگیری و ترمزگیری و یا ترکیبی از این موارد می باشد. میزان ایننیروها و گشتاورهای اینرسی در فرکانسی نزدیک به فرکانس طبیعی سیال، می تواند تشدید گردیده و بر دینامیک طولی و کنترل پذیری خودرو تاثیرگذار باشد. این تاثیر می تواند بصورت سوانحی مانند چپ شدگی و یا انحراف از مسیر که می تواند بروز کند. با توجه به نیمه پر بودن تانکرها در برخی شرایط، بررسی تاثیر تلاطم سیال بر کنترل و تغییرات پایداری خودرو از اهمیت ویژه ای برخوردار است. معمولا در طراحی این قبیل خودروها، رفتار ماده حمل شده در حالتی که بار قابلیت تحروک دارد چندان مورد توجه قرار داده نمی شود. در این مقاله برای در نظر گرفتن تاثیر جابجایی و نیروهای سیال در تانکرهای بیضوی از روش معادل سازی نوینی استفاده شده است. بحث شبیه سازی خودرو و ترکیب آن با مدل سیال در نرم افزارADAMS انجام شده است. از آنجایی که خودروی شبیه سازی شده دارای المانهایی نظیر فنرهای لایهای و میله موج گیر می باشد، جهت مدلسازی آنها از تکنیک های جدیدی استفاده شده که توضیحات آن در بخش مدلسازی آمده است و در بخش نتایج، تاثیر مدلسازی سیال به صورت متحرک و تفاوت پاسخ آن با حالت مدلسازی به صورت صلب مورد مقایسه قرار گرفته است. از شبیه سازیها این نتیجه گیری را می توان داشت که احتمال بروز ناپایداری و سانحه با شبیه سازی سیال محتمل تر است. در ادامه تاثیر سرعت حرکت و میزان زاویه فرمان به نوسانات بوجود آمده در سیال و احتمال بروز چپ شدگی و انحراف از مسیر در مدل بررسی می گردد

کلیدواژه ها

پایداری دینامیکی - تلاطم سیال - تانکر بیضوی -فنرهای تخت – خودروی سنگین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.