بررسی عامل استرس در بیماران سرطانی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنگره سالیانه کشوری دانشجویی طبری و بیست و دومین کنگره سالیانه کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران
  • کد COI اختصاصی: SRMMED22_197
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 605
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا حیدر

عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

سروش ویسی

عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

فاطمه استبصاری

دکترای آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، استادیار گروه پرستاری سلامت جامعه، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید به شتی، تهران، ایران

چکیده

سابقه و هدف: بیماری سرطان به عنوان برجسته ترین بیماری ها در قرن حاضر است و بعد از بیماری قلب و عروق، دومین عامل مرگ و میر در دنیا شناخته می شود. بنابر اطلاعات داده شده، وجود سرطان و درمان هایی نظیر شیمی درمانی و رادیوتراپی، منجر به آشفتگی های روانشناختی و رفتاری در بیماران مبتلا به سرطان می شود. مواد و روش ها: به منظور دست یابی به اهداف پژوهش کلمات کلیدی و معادل انگلیسی آن ها در پایگاه های PubMed,SID, Google scholar, Scopus, Magiaran جستجو شد. یافته ها: بیش از 70 درصد از بیماران مبتلا به سرطان، زمان تشخیص و درمان بیماری را پر استرس زاترین دوره درمان می دانند. از مهم ترین داین ایجاد این استرس فقدان اطلاعات کافی درباره طول و کیفیت دوره درمان، بروز اختلالات جسمی، عوارض ناشی از بیماری و غیره می باشد. نتیجه گیری: ایجاد راهبرد های مقابله با استرس و پیشگیری از آن باعث ارتقا کیفیت زندگی و روند درمان مناسب می شود. از آنجایی که میزان سازگاری با این بیماری می تواند بر شدت و ضعف علائم تاثیرگذار باشد، استفاده از مداخلات درمانی برای بهبود بیماری موثر خواهد بود. از بین مداخلات شناختی- رفتاری، آموزش ایمن سازی در برابر استرس، یکی از روش هایی است که در کاهش استرس و اضطراب ناشی از سرطان و درمان آن اهمیت زیادی دارد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.