سنتز مکانوشیمیایی باریوم مولیبدات BaMoO4 با استفاده از کنسانتره مولیبدنیت MoS2 مس سرچشمه کرمان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی مهندسی مواد و متالورژی و سیزدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES13_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 496
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یزدان عین القضات

دانشجوی کارشناسی مهندسی مواد گرایش متالورژی صنعتی، دانشگاه فردوسی مشهد

جلیل وحدتی خاکی

استاد، دانشکده مهندسی، گروه مواد و متالورژی، دانشگاه فردوسی مشه د

هادی نصیری

استادیار، دانشکده مکانیک و مواد، گروه مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی بیرجن د

چکیده

در این پژوهش پودر باریوم مولیبدات BaMoO4 توسط روش سنتز مکانوشیمیایی در آسیاب گلولهای تولید شده است.مواد اولیه مورد استفاده شامل کنسانتره مولیبدنیت((MoS2 مس س رچشمه کرمان و باریوم اکسید((BaO میباشد.مدت زمان بالمیل نمونه ها بین 5 تا 24 ساعت با نسبت گلوله به پودر 25:1 میباشد. سنتز در بالمیل در دمای محیط شروع شده وفشار برابر 1 اتمسفر است.وزن مواد مورد مصرف در هر ظرف بالمیل برابر است با 5 گرم پودر مخلوط کنسانتره مولیبدنیت و باریوم اکسید با نسبت استوکیومتری 1 مول به 3 مول. اکسیژن مورد نیاز برای پیشبرد واکنش از طریق شیر ظرف بالمیل از اتمسفر تامین میشود.سیستم استفاده شده در این پژوهش منجر به تولید باریوم مولیبدات((BaMoO4 و باریوم سولفید((BaSمیشود.بر روی محصولات این آزمایش آنالیز پراش پرتو ایکس XRD انجام شده و شرایط آزمایش توسط شبیهساز پیشبینی شده است.نتایج نشان میدهد که بهینه ترین زمان برای انجام فرآیند سنتز 10 ساعت میباشد.بیشترین درصد بلورینگی پودر محصول نهایی و بیشترین میزان پپیشرفت واکنش در این مدت زمان به دست میآید.توسط توزین پودر به دست آمده از بالمیل و پودر به جا مانده روی صافی پس از انحلال سازی در کنار آنالیز XRD میزان پیشرفت واکنش انداز گیری شده است .

کلیدواژه ها

باریوم مولیبدات، مولی دن ت، سن م انوش م ا ، پراش پرتو ایکس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.