مقایسه عملکرد فلوتاسیون ستونی و مکانیکی در سولفورزدایی از کنسانتره سنگ آهن

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه یافته های نوین زمین شناسی کاربردی، دوره: 13، شماره: 26
  • کد COI اختصاصی: JR_NFAG-13-26_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 718
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فردیس نخعی

دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران

مهدی ایران نژاد

دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران

سیما محمد نژاد

دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

چکیده

در سال های اخیر، جایگزینی سلول های فلوتاسیون مکانیکی با ستون های فلوتاسیون به منظور حذف ناخالصی ها، مورد توجه محققان و صنایع فرآوری آهن قرار گرفته است. هدف از تحقیق حاضر، مقایسه عملکرد سلول های مکانیکی و ستونی در سولفورزدایی از کنسانتره جداکننده های مغناطیسی مجتمع سنگ آهن گل گهر است. استفاده فلوتاسیون ستونی در شرایط بهینه، منجر به کاهش قابل توجه سولفور شد، به طوری که کنسانتره نهایی با عیار سولفور کمتر از 1/0 درصد با بازیابی آهن بالای 98 درصد حاصل شد. نتایج مقایسه آزمایش فلوتاسیون ستونی و مکانیکی نشان داد که، سلول ستونی از عملکرد متالورژیکی بالاتری برای تولید کنسانتره آهن با محتوی سولفور مناسب برخوردار است به طوری که کارایی جدایش سولفور در فلوتاسیون ستونی، در حدود 7 % بالاتر از سلول های مکانیکی به دست آمد. در عین حال میزان هدرروی آهن غیر پیریتی در فلوتاسیون ستونی کمتر از سلول مکانیکی است.

کلیدواژه ها

آهن, گل گهر, ستون فلوتاسیون, سلول مکانیکی, سولفورزدایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.