آیا روغن خرچنگ توانایی ساخت نانو ذرات را دارد

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی فناوری نانو از تئوری تا کاربرد
  • کد COI اختصاصی: NCNTA07_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 578
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرجان محمدشفیع زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی، دانشکده آب و خاک، دانشگاه زابل، زابل

احمد غلامعلی زاده آهنگر

دانشیار گروه خاکشناسی، دانشکده آب و خاک، دانشگاه زابل، زابل

نوشین میر

دانشیار گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه زابل، زابل

چکیده

نانوتکنولوژی به عنوان یک فناوری کاربردی در دهه های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. ترکیب نانوذره آهن در روغن خرچنگ به روش شاهوانا و همکاران تهیه گردید. بعد از ساخت نانوذره جهت تعین ساختار نانوذره ای نمونه از آن آنالیزهای XRD, SEM و FT-IR گرفته شد. نتایج حاصله از آنالیز SEM نشان می دهد که قطر نانوذره حاصله از ترکیب با روغن خرچنگ 119 نانومتر می باشد و به صورت کلوخه ای درآمده و اندازه ذرات بزرگ می باشد. نتایج آزمایش XRD نیز نشان می دهد که نانوذره حاصله دارای دو فاز α-FeOOH و (α-Fe(2)O(3 به صورت مخلوط می باشد. بررسی طیف‎های FT-IR هم در تایید الگوهای XRD نشان‎دهنده تشکیل دو فاز α-FeOOH و (α-Fe(2)O(3 برای نمونه تهیه شده از روغن خرچنگ هستند. به طورکلی، نانوذره تهیه شده از روغن خرچنگ به صورت کلوخه ای با اندازه ای بزرگ همراه با دو فاز α-FeOOH و (α-Fe(2)O(3 می باشد که نشان دهنده توانایی روغن های جانوری در تولید نانوذرات می باشد اگرچه تولید نانوذرات با استفاده از این نوع روغن ها باعث ایجاد نانوذرات با اندازه بزرگ یا احتمالا کلوخه ای شدن نانوذردات می گردد.

کلیدواژه ها

نانوذره، روغن خرچنگ، SEM، اشعه ایکس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.