بررسی شبه ه انقطاع استمرار امامت با بریده شدن انگشت امام حسین (ع)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پژوهشنامه مطالعات راهبردی در علوم انسانی و اسلامی، دوره: 2، شماره: 17
  • کد COI اختصاصی: JR_HISS-2-17_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 438
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدضیاالدین علیانسب

حسین جلایی نوبری

چکیده

پیروان مکتب اسلام و پیامبرخدا، برای شناخت جانشینان وی، روشهای متعددی داشتند تا پیشوایان واقعی را از مدعیان، تشخیص دهند. روایات فراوان در منابع روایی شیعی، راه های مختلف و ویژگیهایی را برای تشخیص امام، ذکر میکنند. این نوشتار در پی پاسخ به این سوال است که؛ باربوده شدن انگشتر توسط بجدل، نشانه امامت از بین رفت، پس مومنان برای شناخت امام، چه راهی داشتند نتایج تحقیق نشان داد؛ از مجموع روایات استفاده میشود که شیوه مهم برای تشخیص امام، در همه ادوار، معرفی پیشوا با نص معصوم پیشین، علم خدادادی و معجزه بوده است. از دیگر راه هایی که در روایات شیعه شهرت دارد مناقب، کرامات و ودایع امامت است، لکن اصل داستان ربوده شدن انگشتر امام حسین در احادیث معصومان، نفی شده است. بر فرض صحت داستان بجدل میتوان گفت؛ آن انگشتر جزء ودایع نبوده. زیرا امامان انگشترهای متعددداشتند. تنها انگشتر نشانه امامت، نبود بلکه نص و علم و. . . مهمتر از انگشتر بودند.

کلیدواژه ها

امامت، نشانه های امام، ودیعه امامت.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.