تاثیر تزریق حاد متفورمین بر ذخیره حافظه موش های مدل آلزایمری شده با استرپتوزوسین در آزمون یادگیری احترازی مهاری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 19، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-19-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 284
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین اسماعیلی

دانشیار، گروه فیزیولوژی، دانشکده پرشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین

مهین مافی اسماعیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی- واحد تهران شمال

چکیده

سابقه و هدف: بیماری آلزایمر ارتباط نزدیکی با اختلال سیگنالینگ انسولین در مغز دارد و فرم خاصی از دیابت مغزی است که آن رادیابت نوع 3 نامیدهاند. متفورمین، یکی از داروهای ضد مقاومت انسولینی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر درمانی متفورمین برذخیره حافظه موشهای مدل آلزایمری شده با استرپتوزوسین در آزمون یادگیری احترازی مهاری انجام شد.مواد و روشها: در این مطالعه تجربی از 56 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار استفاده شد که به طور تصادفی به 7 گروه تقسیم شدند:گروه کنترل و گروه تیمار شده با استرپتوزوسین و گروه های تیمار شده با استرپتوزوسین به همراه سالین یا متفورمین. برای القای مدلآلزایمر، استرپتوزوسین ( 3 میلی گرم بر کیلوگرم) به درون بطن های جانبی تزریق شد. تمام موشها در جعبه شاتل تحت آموزش احترازیمهاری قرار گرفتند. بلافاصله بعد از آموزش سالین یا متفورمین (50، 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم، درون صفاقی) به موش ها تزریق شد. تست به خاطر آوری دو روز بعد انجام گردید.نتایج: نتایج نشان داد که تزریق بعد از آموزش متفورمین به موشهای مدل آلزایمری شده با استرپتوزوسین زمان سپری شده در ناحیهروشن قبل از ورود به ناحیه تاریک را به صورت وابسته به دوز افزایش میدهد. همچنین، متفورمین به صورت وابسته به دوز باعث بهبودحافظه در موش های مذکور شد.نتیجه گیری: یافته های فوق نشان میدهد که تزریق بعد از آموزش متفورمین باعث افزایش وابسته به دوز حافظه در موشهای مدلآلزایمری شده با استرپتوزوسین می شود.

کلیدواژه ها

آلزایمر، متفرمین، یادگیری احترازی مهاری، ذخیره حافظه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.