بررسی فراوانی سابقه فامیلی مثبت در یک صد مورد سرطان پستان

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 7، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-7-4_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 464
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره خامه چیان

گروه پاتولوژی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

طاهره مازوچی

گروه پاتولوژی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

چکیده

سابقه و هدف: با توجه به شیوع سرطان پستان و اهمیت شناخت عوامل خطرزای موثر در آن و تناقضاتی در مورد فراوانی سابقه فامیلی مثبت سرطان پستان، این تحقیق به منظور تعیین فراوانی سابقه فامیلی مثبت سرطان پستان در 100 بیمار مبتلا به این سرطان در شهر کاشان طی سال های 1372 لغایت 1379 انجام گرفت.مواد و روش ها: تحقیق به روش توصیفی بر روی کلیه بیماران مبتلا به سرطان پستان که نمونه بیوپسی آن ها به آزمایشگاه پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در طی زمان بررسی ارسال شده بود، انجام گرفت. اطلاعات مورد نیاز از طریق مصاحبه با بیمار جمع آوری گردید و وارد پرسش نامه شد. داده های پرسش نامه طبقه بندی، استخراج و با آمار توصیفی ارایه گردید و سابقه فامیلی مثبت سرطان پستان در نمونه ها تعیین و میزان واقعی آن (CI) با احتمال 95 درصد در جامعه برآورد گردید. یافته ها: 100 بیمار وارد مطالعه شدند که همگی زن بودند. کمترین سن تشخیص سرطان 24 سال و بیشترین آن 82 سال و میانگین (± انحراف معیار ) سن این بیماران 14/3 ± 51 بود. فراوانی سرطان پستان در طی سال های مورد بررسی سیر منظمی نداشت. در 51 درصد بیماران گرفتاری طرف چپ، 46 درصد گرفتاری طرف راست و 3 درصد گرفتاری دوطرفه وجود داشت. فراوانی سابقه مثبت سرطان در یکی از بستگان درجه اول بیمار 8 درصد و در بستگان درجه دوم بیمار 13 درصد و در کل 21 درصد بود. فراوانی سابقه فامیلی نیوپلاسم های دیگر 16 درصد بود. یکی از بیماران سابقه بیماری های خوش خیم پستان و سه بیمار سابقه نیوپلاسمی دیگر داشتند. فراوان ترین نوع پاتولوژی مشاهده شده (Invasive Ductal Carcinoma) IDC با فراوانی 88 درصد بود.نتیجه گیری: با توجه به وجود درصد بالای سابقه فامیلی مثبت سرطان پستان در جامعه مورد بررسی، دقت بیشتر و انجام معاینات دقیق و مکرر تشخیصی در افراد دارای سابقه فامیلی مثبت سرطان پستان توصیه می گردد.

کلیدواژه ها

سرطان پستان، عوامل خطرزا، سابقه فامیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.