بررسی شیوع عفونت هلیکوباکترپیلوری در بیماران مبتلا به بدهضمی غیر اولسری طی سال های 75- 1374 و تعیین قدرت روش های مختلف تشخیص آن

  • سال انتشار: 1376
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-1-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 418
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین فقیهی کاشانی

گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان

رضوان منیری

گروه میکروب شناسی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان

طاهره خامه چیان

گروه میکروب شناسی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان

رضا جاورسی

گروه آسیب شناسی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان

چکیده

سابقه و هدف: با توجه به مطالب ضد و نقیض از شیوع هلیکوباکترپیلوری در مبتلایان به بدهضمی غیر اولسری و عوارض آن و همچنین اهمیت تشخیص به موقع آن و گزارش های متناقض از قدرت روش های مختلف تشخیص این ارگانیسم، به منظور تعیین شیوع و قدرت روش های رنگ آمیزی کربول فوشین، گیمسا، تست سریع اوره و کشت این باکتری، تحقیقی بر روی بیماران مبتلا به بدهضمی غیر اولسری مراجعه کننده به بیمارستان شهید بهشتی کاشان انجام گرفت. مواد و روش ها: برای هدف اول تحقیق به روش توصیفی و جهت هدف دوم تحقیق به روش تجربی از نوع تشخیصی بر روی 107 بیمار انجام گرفت. تشخیص سوء هاضمه بدون زخم از روی معاینات بالینی و پاراکلینیکی (شمارش گلبولی، تست های کبدی، کلیوی، تیروییدی، سونوگرافی و الکتروکاردیوگرافی) انجام پذیرفت. روش تشخیص قطعی هلیکوباکترپیلوری کشت مثبت بود و قدرت روش های دیگر براساس کشت مثبت با شاخص های حساسیت، ویژگی و ارزش پیش بینی مثبت و منفی محاسبه گردید. یافته ها: شیوع هلیکوباکترپیلوری در مبتلایان به بدهضمی غیر اولسری 47/6 درصد بود و رنگ آمیزی کربول فوشین، تست اوره سریع و رنگ گیسما به ترتیب دارای ارزش پیش بینی مثبت 77/8 درصد، 64/2 درصد، 62/9 درصد و ارزش پیش بینی منفی 95/5 درصد، 82/5 درصد، 81/1 درصد بودند. نتیجه گیری: با توجه به قدرت بیشتر رنگ کربول فوشین در تشخیص هلیکوباکترپیلوری و سادگی آن توصیه می گردد از این روش جهت تشخیص استفاده گردد.

کلیدواژه ها

2 و 5 میکرولیتر بر میلی لیتر بود و روش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.