مروری بر معیارها و مدل های اندازه گیری کیفیت سود

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه رویکردهای پژوهشی نوین در مدیریت و حسابداری، دوره: 3، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_AMA-3-12_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 765
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب اله نخعی

استادیار گروه حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند، بیرجند، ایران

کریم نخعی

مربی گروه حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند، بیرجند، ایران

محسن انواری نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند، بیرجند، ایران

چکیده

کیفیت سود یکی از واژگان حسابداری بوده که هیچ گونه اتفاق نظری درخصوص تعریف آن وجود ندارد. کیفیت سود مفهومی است که دارای جنبه های متفاوتی می باشد و از این رو تعاریف مختلف و معیارهای متفاوتی در رابطه با آن مطرح شده اند. پنمن و ژانگ 2002 ، کیفیت سود را توانایی سود در نشان دادن عایدات آتی تعریف می کنند. شیپر و وینسنت 2004 کیفیت سود را مرتبط با سود مورد نظر هیکس می دانند، یعنی از دید آنها کیفیت سود حدی از صداقت است که عایدات گزارش شده در گزارش سود مورد نظر هیکس را نشان دهد. از آنجایی که سود اقتصادی قابل مشاهده نیست، لذا امکان کمی سازی آن وجود ندارد. با توجه به دشواری موجود در تعریف عملیاتی کیفیت سود، از معیارهای مختلفی برای اندازه گیری این سازه استفاده می شود. این مقاله از نوع مروری بوده و هدف از آن بررسی معیارها و مدل های اندازه گیری کیفیت سود می باشد.

کلیدواژه ها

کیفیت سود، کیفیت گزارش گری مالی، مدیریت سود، سود اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.