شبیه سازی عددی دو مرحله ای احتراق در درون کانال های روتور موجی احتراقی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: بیست و چهارمین کنفرانس سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME24_261
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 396
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه جوادی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی هوافضا،

رضا ابراهیمی

دانشیار دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکده مهندسی هوافضا، تهران

چکیده

به کارگیری روتور موجی بعد از کمپرسور برای افزایش فشار ورودی به توربین، تکنولوژی است که فواید و ثمرات آن در طول چند دهه به اثبات رسیده است. یکی از انواع روتورهای موجی، نوع احتراقی آن است که با احتراق ناپایای گاز جریان یافته در کانال های روتور، افزایش بیشتر فشار ورودی به توربین و در نتیجه عملکرد و بازده بالای توربین را به دنبال دارد. وقتی پدیده احتراق در روتور اتفاق می افتد می توان آن را جایگزین محفظه احتراق کرد و به این ترتیب با حذف محفظه، وزن و فضای موتور را به طور چشمگیری کاهش داد. با به اثبات رسیدن فواید و عملکرد روتور موجی احتراقی در صنعت، مراکز تحقیقاتی مختلفی در سراسر دنیا طرح ها و پژوهش های گسترده ای را در این زمینه انجام داده اند. برای شبیه سازی یکی از کاربردی ترین طرح های پیشنهاد شده ابتدا به کمک نرم افزار گمبیت هندسه دوبعدی یکی از کانال های روتور تولید شده و برای حل و شبیه سازی از نرم افزار فلوئنت استفاده شده است. شبیه سازی در کانال شامل دو مرحله تزریق مخلوط سوخت پروپان و هوای حاصل از احتراق در فرآیندهای قبلی به مدت 0٫065 میلی ثانیه از یک سمت آن و مرحله احتراق گازهای درون کانال به مدت 3٫8 میلی ثانیه بوده است. در نهایت فرآیندهای انتشار شعله و سوختن گازهای درون کانال با تغییراتی که در فشار طی این مراحل به وجود می آید قابل مشاهده و صحت شبیه سازی بررسی شده است

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.