بررسی اثر پیتینگ بر پوشش گیاهی و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس
  • کد COI اختصاصی: NRSTZAGROS02_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 590
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاشم حاتمی

استاد دانشکده فنی و حرفه ای پسران اما صادق ارزوبیه

اعظم خادمی پور

استاد دانشکده فنی و حرفه ای پسران اما صادق ارزوبیه

چکیده

این تحقیق با هدف تعیین اثرات احداث پیتینگ بر پوشش گیاهی و خواص فیزیکی و شیمیایی خاک در شهرستان ارزوبیه انجام شد. جهت مطالعه اقدام به انتخاب دو منطقه (اجرای طرح پیتینگ و شاهد) شد. سپس نمونه برداری از خاک با حفر پروفیل هایی به عمق 0 تا 30 سانتیمتری در منطقه اجرای طرح پیتینگ و مجاور آن که فاقد عملیات احداث پیتینگ بود (شاهد) نمونه خاک تهیه شد. خصوصیات خاک شامل: اسیدیته (PH)، هدایت الکتریکی (EC)، مواد آلی (OM)، میزان فسفر، پتاسیم، نیتروژن و بافت (درصد شن، درصد سیلیت و درصد رس)، اندازه گیری و به منظور تجزیه و تحلیل نتایج از آزمون T مستقل در نرم افزار آماری SPSS 16 استفاده شد. نتایج باینگر افزایش معنی دار مقادیر فسفر، پتاسیم، نیتروژن و ماده آلی در منطقه احداث پیتینگ می باشد. میزان PH, EC، رس سیلیت و شن تفاوت معنی داری نداشته است. فسفر شکوفه ی گل و رشد ریشه را تقویت می کند و پتاسیم به گیاهان کمک می کند تا با بیماری های دیگر مبارزه کنند و سایر مواد مغذی را مصرف کنند. هوموس موجود ناشی از ماده آلی مقاومت خاک را در برابر تغییرات سریع اسیدی شدن قلیایی و یا شور شدن خاک و همچنین در برابر صدمات افزایش می دهد.

کلیدواژه ها

ماده آلی، پتاسیم، نیتروژن، فسفر، پیتینگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.