اثر تنش خشکی طولانی مدت بر گیاه بنفشه در شرایط طبیعی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BAGHBANI11_134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 720
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عطیه اورعی

گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

علی تهرانی فر

گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

احمد نظامی

گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

محمود شور

گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

به دلیل تغییرات اقلیمی و افزایش دما، افزایش دوره های گرمایشی و تنش خشکی در فصل زمستان پیش بینی شده است. مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیر تنش خشکی طولانی مدت بر گیاه بنفشه )Viola × wittockiana( در شرایط طبیعی و بررسی تغییرات رشدی و پیک گلدهی گیاهان در پاسخ به تنش خشکی انجام شد. آزمایش مزرعه ای با سه رژیم آبیاری در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل کنترل %80 ) ظرفیت مزرعه) و تنش خشکی 60) و % 40 ظرفیت مزرعه) بود. نتایج نشان داد که ارتفاع ساقه، تعداد گره در شرایط کمبود آب شدید کاهش و سطح برگ به طور معنیداری افزایش یافت، در حالی که تنش خشکی %60 ظرفیت زراعی برخی صفات مانند وزن خشک را بهبود بخشید. فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز در هنگام رشد گیاهان در شرایط کمبود آب 60)٪ ظرفیت زراعی) به حداکثر مقدار ر سید. اما حداکثر قطر گل و تعداد کپسول در تیمار 80٪ ظرفیت زراعی مشاهده شد. آنزیم آ سکوربات پراکسیداز، فنول کل و در صد بقاء گیاهان تحت رژیم های آبیاری قرار نگرفتند. در طی پنج ماه، اوج گلدهی زمانی که گیاهان تحت % 80 ظرفیت زراعی در ماه اسفند و برای تنش خشکی 60) و 40 درصد ظرفیت زراعی) در ماه اردیبهشت ثبت شد. به طور کلی، نتایج ن شان میدهد که بنف شه میتواند در مناطق دارای آب محدود در طی ماه های سرد و گرم به طور کامل رشد نماید و تنش خشکی در ماه های سرد، طول عمر گیاه را در ماه های گرم بهبود میبخشد.

کلیدواژه ها

بنفشه، تغییرات آب و هوا، بقاء، پیک گلدهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.