رسیدگی به تخلفات کارکنان ناجا

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی حقوق(تحولات مسئولیت های مدنی در نظام حقوقی ایران)
  • کد COI اختصاصی: LAWMAYBOD05_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3934
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صالح قطب الدینی فخرآباد

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق عمومی، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی، میبد، ایران

عبدالرضا برزگر

عضو هیات علمی، گروه حقوق عمومی، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی، میبد، ایران

چکیده

بیش از یک قرن است که از تاسیس سازمان پلیس نوین در ایران می گذرد. در این مدت به موازات پیشرفت علم و فناوری، روزبه روز به وسعت امکانات و تجهیزات و گسترش سازمان پلیس افزوده شده است. در سال های اخیر گرایش و توجه به اعمال روش های علمی در مقابله و پیشگیری از جرایم در حال پیگیری و اجرایی شدن است.تخلفات و جرایم کارکنان ناجا آثار منفی و پیامدهای زیانبار فراوانی را در سه سطح فردی، سازمانی و اجتماعی در بردارد که این امر اتخاذ استراتژی عقلایی و منسجم کنترل جرایم کارکنان در سازمان نیروی انتظامی را ضروری می نماید. در این برنامه تحت عنوان استراتژی سازمانی صیانت از کارکنان ناجا، فرماندهان و مدیران این سازمان نقش محوری را ایفاء می نمایند که در یک نگاه کلی و بدون توجه به نوع تهدیدات، محورهای اصلی که باید مورد توجه فرماندهان و مدیران در صیانت از کارکنان قرار بگیرد عبارتند از : تامین نیازهای اساسی مادی کارکنان ، حفظ بهداشت روانی کارکنان، تقویت باورهای دینی و اعتقادی کارکنان، آموزش و آگاه سازی کارکنان و افزایش روحیه خود کنترلی در بین کارکنان. با این حال در هر یک از سه حوزه تهدیدات سیاسی و امنیتی، تهدیدات اخلاقی و تهدیدات مالی نیز فرماندهان و مدیران ناجا نقش محوری و اساسی را در صیانت از کارکنان ایفاء می نمایند . با آنکه، پندارها و افکار و اعمال فرماندهان و مدیران از عوامل اساسی در کاهش یا افزایش تخلفات کارکنان است با این همه، اغلب فرماندهان و مدیر آن چنانکه باید به این امر توجه نکرده اند که این خود باعث شده است که تخلفات انضباطی کارکنان به جای سیر نزولی، سیر صعودی را طی کند. البته این موضوع را نمی توان فرا گیرد. همه کلانتری های انتظامی دانست، چه بسا کلانتری های انتظامی هستند که از وضعیت بهینه و ارتباطات سالم، منطقی و مطلوبی با زیردستان خود برخوردارند.در نتیجه تدابیر و راهکارهایى که هدف از آنها، کاهش عوامل و زمینه هاى ارتکاب تخلفات انضباطى در سطح سازمان است که در اصطلاح پیشگیرى به آنها تدابیر و راهکارهاى پیشگیرانه اجتماعى می گویند و همچنین زمانی نیاز به پیگرد و روش های تنبیهی کاهش پیدا می کند که نظارت سازمانی وجود داشته باشد.

کلیدواژه ها

نیروانتظامی، کارکنان، جرایم، پیشگیری و مقابله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.