رابطه تفکر دیالکتیک وهمدلی با بهزیستی معنوی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: HMCONF04_043
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 952
نویسندگان
دکتری روانشناسی تربییتی،دانشگاه علامه طباطبایی.تهران
دانشیارگروه روانشناسی تربیتی ،دانشگاه علامه طباطبایی ،تهران
دانشیارگروه روانشناسی تربیتی،دانشگاه تهران، تهران
دانشیارگروه روانشناسی تربیتی ،دانشگاه علامه طباطبایی ،تهران
چکیده
هدف اصلی از این پژوهش بررسی رابطه تفکر دیالکتیک وهمدلی با بهزیستی معنوی بزرگسالان بوده است. شرکت کنندگان درپژوهش شامل 4 گروه سنی (20 تا 30،29 تا 39 ، 40 تا 49 50 تا 60 سال) درشهراصفهان هستند.که به روش نمونه گیری تصادفی در دسترس انتخاب شده اند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش عبارتند از: پرسشنامه بهزیستی معنوی، سیاهه باورهای پارادایم اجتماعی و شاخص واکنش بین فردی (همدلی). طرح پژوهش اصلی طرح توصیفی -همبستگی است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل رگرسیون وتحلیل واریانس استفاده شده است. نتایج بدست آمده نشان می دهد که تفکر دیالکتیک وهمدلی رابطه خوب با خدا ،خود ودیگران را پیش بینی می کنند و تفکر دیالکتیک نقش مهمتری نسبت به همدلی وسطح مذهبی بودن در پیش بینی بهزیستی معنوی بزرگسالان دارد. همچنین نتایج تحلیل واریانس تفاوت های گروهی (سن،جنس وسطح مذهبی بودن) نشان داد که با پیشرفت سطح مذهبی بودن بهزیستی معنوی افزایش می یابد ومذهبی بودن اثر مثبتی بر بهزیستی معنوی دارد در حالیکه سن وجنس اثر معناداری بر بهزیستی معنوی ندارند. بنابراین با توجه به یافته های تحقیق آموزش تفکر دیالتیک وراهبردهای همدلی وآموزش های مذهبی نقش مهمی در بهبود روابط با خدا،خود ودیگران دارند.کلیدواژه ها
بهزیستی معنوی، تفکر دیالکتیک،همدلی.مقالات مرتبط جدید
- بررسی دیدگاه مستشرقان درباره نقش یهود در تثبیت و پیشرفت اسلام
- بررسی دیدگاه رابرت ارنست هیوم و فریتیوف شوان نسبت به تحریف و تکریم پیامبر(ص)
- بررسی جایگاه سنت پیامبر (ص) در مطالعات اسلامی مستشرقان
- بررسی تطبیقی نقش پیشداوریهای ذهنی در مطالعات قرآنی مستشرقین
- The Daughter of Muhammad(s): Between Lammens and Clohessy
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.