آنالیز رویدادهای بارندگی با استفاده از مشاهدات GNSS

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های علوم جغرافیایی ، معماری و شهرسازی، دوره: 2، شماره: 15
  • کد COI اختصاصی: JR_GAU-2-15_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 407
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان جوادی

کارشناس ارشد ژیودزی، مدرس و مدیرگروه نقشه برداری، آموزشکده فنی و حرفه ای سما، اردبیل، ایران

چکیده

خوبی مشهود است که کاربرد سامانه ماهواره ای ناوبری جهانی، هم با گیرنده های مدار پایین زمینی و همزمین مرجع، امکان بازیابی پارامترهای جوی را در تمام شرایط آب و هوایی می دهد. سامانه ماهواره ایناوبری جهانی زمین مرجع، بخار آب تعلیق پذیر یکپارچه را با استمرار موقت در ایستگاه گیرنده خاص،فراهم می کند، در حالی که سامانه ماهواره ای ناوبری جهانی مدار پایین زمینی مشاهدات رادیویی جو راامکان پذیر می کند و پروفیل اتمسفری مختصر اما بدون تداوم زمانی در یک مکان خاص را ارایه می دهد. دراین پژوهش، چندین رویداد بارندگی که در ترکیه رخ داده اند، با بکارگیری توانایی دو تکنیکگیرنده های زمین مرجع و مدار پایین زمینی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. از گیرنده های زمینمرجع، سری های زمانی، در مکان های خاص با هدف تجزیه و تحلیل رفتار بخار آب در طول رویدادهایبارندگی، تولید شدند. از گیرنده های مدار پایین زمینی، پروفیلی برای بازیابی ارتفاع صعود توده ابر دررویدادهای انتقال گرما تهیه شد. اگر چه مشاهدات رادیویی جو می تواند دینامیک های جو را با رزولشنعمودی و با کیفیت بالا اندازه گیری کند، اما رزولوشن زمانی برای کنترل مداوم مثلا در یک رویدادبارندگی محلی، کافی نیست. بنابراین، سامانه ماهواره ای ناوبری جهانی می تواند به عنوان سیستم آنالیزرویدادهای هواشناسی مفید در مطالعه وقایع بارندگی با توجه به مشخصه های فضایی و زمانی وابسته بهموقعیت یابی گیرنده، در نظر گرفته شود.

کلیدواژه ها

آنالیز بارندگی، بخار آب تعلیق پذیر، مشاهدات رادیویی جو، پروفیل اتمسفری، GNSS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.